Tuesday, October 6, 2009

Gimme Back The Spirit (Nak Cantik Mcm Norjuma)

Hari ni I dapat email from my cousin..Topic nya adalah "TAKE A BREAK - DATIN NORJUMA SEMAKIN MENAWAN". I gone through the email, scrolling the picture attached..Yes..She's absolutely beautiful and gorgeous. Mmg aku teringin nak jadi cantik mcm Datin Norjuma yang segala serbi cantik...I love her eyes, her smile...so enchanted. Bila letak myself dgn dia Ya Rabbi....Bagai langit dengan bumi...Myself and my life was so unmanageable lately ni. From A-Z, my outfit of course la..sarung aja apa yg sempat dipakai..My house? Hehe...Usah dicerita...Whenever jiran datang, my reason is "Hmm...nak pindah dah, tu yang semak, dok pack barang sikit2". Kerja di office lak tersangat la banyak coz bulan ni nak close account and so many things nak kena key-in..

Frankly speaking...I sangat-sangat TAK SUKA dengan this situation. Tiada alasan utk sentiasa nampak pleasantly dressed sebenarnya kan and I need a managed life as well...



Meja saya sangat messy. Kalau suruh org cari dokumen atas meja mmg x akan jumpa.


My lunch for today. Makan pun semakin x teratur


Yours truly without make up. Pagi tadi masa tengah beli breakfast..baru notice that I didn't comb my hair. Nasib baik rambut saya nipis saja so tak perasan sangat.


PLEASE...BERIKAN SAYA SEMANGAT UNTUK KEMBALI CERIA DAN SENTIASA BERPENAMPILAN KEMAS




Datin Norjuma yang menawan.. My inspiration

8 comments:

tengku aida said...

ha ha mak ku nk komen nih, nk jadi mcm norjuma kenalah pkai hijab dik nun wei, but most important thing u must be your self, make-up jaga ketrampilan diri untuk hubby bukan untuk org k

ietafakyra said...

eza..dia tu org glamer,datin222..so byk pembantu ok! boleh la nak selalu belek2 muka. kita ni sume nak kena wat sendiri, keja ofis, keja rumah, jaga anak bla bla bla...so mana nak dan make up sedia2...aku rasa hg kena redha dgn kehidupan kita, tp cuba la buat mana yg termampu. tp kena pilih jugak baju yg sesuai plus make up simple2 nipis2 pi ofis pun dah cukup...comei jugak!

Naddiea said...
This comment has been removed by the author.
Diamilikku said...

weh...eza..bersyukur ja ngan apa yang kita ada..dia tuh duit banyak...hubby dia adik TPM maa...dia tu adik ipar TPM harus kena jaga imej..dulu awai2 dia masuk tv dia pun ala2 belemoih jugak...takpa eza..1yg penting hubby hang sayang hang dan chenta maut kat hang...

Mrs SM said...

betoi tu eza.. syukur dgn apa yg kita ada... yg penting suami syg kita seadanya.... tp x pa klu nk cantik utk suami x salah kan.. so kena bnyk berusaha la... chaiyok....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

k aida: mmg la nak pakai tudung tapi...bila agaknya nak start nih. asyik pakai blk umah mertua ja..

ieta, sone & sue: mmg la aku bersyukur dgn apa yg ada. nak compare dgn juma x leh la..dia tu mmg natural beauty. aku rasa x dan la nak pi memanjakan diri kat salun2 apa suma tu..nak buat sendiri pakai dak dah..

Naddiea said...

eza,semalam x sempat nk paste yg aku tulis kat hang.anyway,FYI,dia junior aku masa kat UIA ritu.berlemoih jaaa..la ni dh jadi datin harus la cun.so jgn risau la ok.masing2 ada kelebihan masing2.gemuk ka kurus ka cantik ka x cantik ka yang penting cik suami kita sayangkan??

~azue said...

uiks?.. aku br pasan hg la eza..

Post a Comment