Thursday, October 8, 2009

HOT CHAT PAGI - HOT FM AM CREW

Pagi ni while driving to work, aku dengar kat Hot FM AM Crew Topic - Perkara nakal masa sekolah. Ya.. Memang baaaaaaaanyak sangat perkara nakal masa zaman school. If nak story 1 by 1 mmg x boleh la, kena buat satu biography pasal Asma School mcm ni. Tis morning I teringat pasal Kelas Math Form 4....



KELAS MATEMATIK MODEN PUAN MAH

(Nama penuh x ingat. Teacher ni Chinese, petite type, pakai spek mata, rambut curly and suara dia blh dgr satu blok kalau dia cakap.)


Aku ni mmg jarang sgt buat homework. Oleh kerana teacher ni selalu check homework, so aku borrow Math exercise book from somebody yang sporting (Either budak Kelas 4K or 4N). Truly...I x ingat buku sapa I pinjam tu. One of my frenz, Shasha also did the same. But I was pretty smart than Shasha..Aku terpikir la kot2 teacher tu selak2 or detail check my exercise book yg dipinjam itew..so aku pun tukar wrapping siap2....Aku guna my wrapping kat buku dia and vice versa..


Teacher tu mmg selalu nak check my gang la agaknya..Kat my gang dia check mcm pulun sikit. Kat student lain dia check ala kadar.Start with Wahida-ok....Che Em-ok.... Saya-pun OK.Then Shasha..dia terkantoi sebab Puan Mah tu tanya dia soalan tapi dia x tau nak jwb. At the end Puan Mah tu angkat buku dia utk check how she derived the answer but unfortunately Puan Mah found that itu buku org lain..Habis kena leter and bising semua ada..Terus dia turn back kat aku and tanya,"You? Itu buku you ka??" As if dia x pecaya yang aku siap homework. Maka aku pun dengan senyuman yg penuh ketakutan angkat & tunjuk cover buku tu..Yes, memang la nama aku coz awal2 dah plan BAEKK PUNYA... So selamat la.. (Buatnya Puan Mah tu lagi pulun..dia nak buka wrapping..mampus)



To the book owner, TQ banyak2 coz selamatkan aku time tu.. And to Puan Mah, Pls forgive me for my bad attitude during your class..


4 comments:

Naddiea said...

eza,hang mmg nakai daaaa...tapi sama la kami nya gang pun.aku siap makan nasi lemak masa teacher apa tah nama dia dok mengajaq english.nasi lemak bungkus dlm laci meja.aku kunyah pelan2 masa teacher x nampak.boleh gitew??gila nakai laaa...

ietafakyra said...

hihihii...sama la kita pah. aku mkn nasi goreng kicap mudim! pehtu cikgu bio suh jwb soklan, mulut penuh...camnerr??? last2 fit tolong cover jawab, smpai aku leh telan nasi tu baru aku jwb dgn poyonyer...kakakakaa...tingat zaman skul dulu sgt best!!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

shepah, ieta: aku pown sama gak!!kah kah kah...aku pun makan gak time teacher dok ngajar..aku makan nasi lemak x igt beli mana..sekali teacher kalih ke blackboard (dah lama x sebut benda ni) sekali aku suap ke mulut..aku windu banget zaman skul dulu..huaaaa.....

aramis2177 said...

salam eza...wakaka....lawak gila baca entry nih....nakai hangpa noo....anyway kak farah pun sama naik gak buat cam eza tuh.....tp time fizik ngan cikgu low ah lit.....sama laa kes kita....gheja nk ngelat jaa!hahaa

Post a Comment