Thursday, November 19, 2009

Good Luck To My Sista...QEE

Tis entry is just to wish my youngest sister Good Luck for SPM 2009 even I know she might read tis after she finished her last paper.

At least dia tau yg kakak dia yg paling cute ni concern for her
(Statement yg akan membuatkan Ainaa & Arifah akan memuncungkan mulut mereka..Yeah!)


QEE..may 9As will be written in your exam result slip when you get it next year ok!



And..as usual x sah if aku tulis entri kalau x diserikan dgn pics. Ini adalah sebagai kenang2an di saat2 menjelang SPM. Pada yg bosan x payah tgk.
Kenangan #1
Tis pic were taken when budak ini mengidam nak makan KFC..So kakak dia jugak la yg kena hantar and di tgh hari rembang kami melantak KFC di bawah pondok kawasan MRSM Kubang Pasu

Dan selepas makan KFC kami lepak2 kat dalam kelas dia sambil tgk dia fitting jubah 4 her convo..X sempat masuk U pun dah nak berkonvo2
Kenangan #2
Budak2 ni ajak aku ambil diaorg utk fly... Dan aku sebagai kakak dgn x bersalahnya masuk kaw MRSM menculik mereka2 ini yang sanggup duduk atas lantai kereta dan aku berdebar2 lalu depan Post Guard sambil purak2 cakap tepon.

Lagi 4 hari nak SPM pun nak fly. Org lain bz struggle apa suma budak ni masih ada hati outing dan kakaknya yang kebosanan menunggu di atas katilnya yg very the messy itew
Kwn dia study sampai tampal formula kat wall but budak ini..meja study nya? Aku pun x tau apa kategori nak letak.. All in One kot...
P/S: Qee, lps ni balik rumah jgn bagi alasan x mau buat keja rumah OK. Dah x dak apa nak study ya..



Thursday, November 5, 2009

When He Turn To 36

Happy B'day Dear! Ya he's 36 now..Tapi perangai masih lagi mcm remaja ye.. Si dia ni x dapat cuti on his b'day. Bengong punya MMC-Gamuda x nak approve kan annual leave utk dia. So he re-applied the leave, approved but not on his b'day. It's on the next day..Boleh la dari x dpt langsung kan. So no vacation for this year b'day. Vacation..Cehh mcm la pi obesea..Setakat bercuti dekat2 je pun nak riuh sekampung.

So..Yours truly ni terasa nak do something la for him.Sian b'day boy kena kerja..Oh nopp..It shud be b'day man la.. It's just candle lite dinner at home. It didn't run as I planned. Boleh la sikit2..



Table setting yang ala-ala kadar. Berhari-hari I aku cari tablecloth plain color tapi x jumpa2. Kalau ada pun utk round table or six seaters pya table. Sudahnya mcm ini saja jadinya.

The meals juga yang x seberapa. Actually plan nak masak tenderloin but yang ada sirloin and rib-eye. First time masak ribeye steak. Sama ja caranya. Tis time kuah black paper I guna brown sauce brand HP. It's more sour than brown sauce Knorr brand. After modified letak butter and ideal milk pun rasanya x sesedap brown sauce brand Knorr. For the desert, aku plan nak beli bread pudding kat Damiral's Jln Pegawai but yang ada hari tu blueberry cheese cake. Kan aku dah cakap x seperti yang di plan kan...


Aksi-aksi b'day man menikmati hidangan


Me also x lepas bergambar. Nasib baik la after finished main-course si kecik yang sedang leka bermain baru datang mengganggu..Sibuk je budak ni nak ratah brocolli..


When the time I said "I do.." I hope to serve you the best in my life. To take care of you and to love you with all my hearts. You mean so much dear!


And we have this little cute girl to complete our life

Sessi membuka hadiah..He's with his bday present Nikon D3000. Balik2 buka hadiah atas katil dalam bilik. Aku pun satu..pi letak hadiah atas katil kenapa? Next year tukar tempat lak ok.

The next day-as a remedy sebab x dapat nak go for vacation so kami pun berjalan2 la ke Bandar Sunway Penang. Entah kenapa..makan kat Victoria Station dah jadi tradisi kitaorg celebrate our special day. Tapi disebabkan hujan lebat, so takut anak kena hujan end up kitaorang parking kat Sunway Carnival Penang and just makan kat Manhattan Fish Market.


Seperti biasa sementara menunggu meals bergambar dulu


Meals for the day - Salmon steak, flamming platter and salmon chowder



The black & white family







Sunday, November 1, 2009

Lelaki Ini...


Suatu ketika dulu...
Lelaki ini sering muncul dalam mimpi saya.
Lelaki ini membuatkan saya sering tersenyum seorang diri.
Lelaki ini membuatkan saya tertunggu-tunggu panggilan telefon darinya setiap malam.
Lelaki ini adalah teman computer game saya sewaktu kami sama2 bekerja di Aima Cons dulu.
Lelaki ini juga telah "dating" dengan saya selama setahun lebih, lelaki ini juga membawa saya dinner for my bday and gave bday present to me but he never said "I like You" membuatkan saya tertanya2 status kami.
Lelaki ini telah menyedarkan saya bahawa cinta bukan berlandaskan belas kasihan semata2 dan membuatkan saya memberanikan diri minta break off dari bf saya pada usia 24 tahun sedangkan saya pun x pasti sama ada lelaki ini sukakan saya atau tidak.
Lelaki ini telah membuatkan ramai orang terkejut apabila saya kata saya telah suka lelaki ini dalam diam dan menggelarkannya "Harta Karun".
Seriously saya pun x tahu mengapa saya suka kepada lelaki ini.


Dan Kini...
Lelaki ini adalah suami saya dan ayah kepada anak saya.
Lelaki ini sangat understanding dan tidak pernah menunjukkan sikap marah.
Lelaki ini tidak cerewet soal makan, tidak kisah kalau rumah kami messy, tidak kisah jika saya bangun tidur pukul 11.00.
Lelaki ini akan menyambut hari lahirnya yang ke 36 pada 3/11/2009 dan sekejap lagi saya akan keluar dengan Irsa utk cari b'day present utk dia.
Lelaki ini adalah harta karun saya buat selama-lamanya.