Thursday, November 5, 2009

When He Turn To 36

Happy B'day Dear! Ya he's 36 now..Tapi perangai masih lagi mcm remaja ye.. Si dia ni x dapat cuti on his b'day. Bengong punya MMC-Gamuda x nak approve kan annual leave utk dia. So he re-applied the leave, approved but not on his b'day. It's on the next day..Boleh la dari x dpt langsung kan. So no vacation for this year b'day. Vacation..Cehh mcm la pi obesea..Setakat bercuti dekat2 je pun nak riuh sekampung.

So..Yours truly ni terasa nak do something la for him.Sian b'day boy kena kerja..Oh nopp..It shud be b'day man la.. It's just candle lite dinner at home. It didn't run as I planned. Boleh la sikit2..



Table setting yang ala-ala kadar. Berhari-hari I aku cari tablecloth plain color tapi x jumpa2. Kalau ada pun utk round table or six seaters pya table. Sudahnya mcm ini saja jadinya.

The meals juga yang x seberapa. Actually plan nak masak tenderloin but yang ada sirloin and rib-eye. First time masak ribeye steak. Sama ja caranya. Tis time kuah black paper I guna brown sauce brand HP. It's more sour than brown sauce Knorr brand. After modified letak butter and ideal milk pun rasanya x sesedap brown sauce brand Knorr. For the desert, aku plan nak beli bread pudding kat Damiral's Jln Pegawai but yang ada hari tu blueberry cheese cake. Kan aku dah cakap x seperti yang di plan kan...


Aksi-aksi b'day man menikmati hidangan


Me also x lepas bergambar. Nasib baik la after finished main-course si kecik yang sedang leka bermain baru datang mengganggu..Sibuk je budak ni nak ratah brocolli..


When the time I said "I do.." I hope to serve you the best in my life. To take care of you and to love you with all my hearts. You mean so much dear!


And we have this little cute girl to complete our life

Sessi membuka hadiah..He's with his bday present Nikon D3000. Balik2 buka hadiah atas katil dalam bilik. Aku pun satu..pi letak hadiah atas katil kenapa? Next year tukar tempat lak ok.

The next day-as a remedy sebab x dapat nak go for vacation so kami pun berjalan2 la ke Bandar Sunway Penang. Entah kenapa..makan kat Victoria Station dah jadi tradisi kitaorg celebrate our special day. Tapi disebabkan hujan lebat, so takut anak kena hujan end up kitaorang parking kat Sunway Carnival Penang and just makan kat Manhattan Fish Market.


Seperti biasa sementara menunggu meals bergambar dulu


Meals for the day - Salmon steak, flamming platter and salmon chowder



The black & white family







8 comments:

ietafakyra said...

so sweett! one happy family...may happiness b wit u guys alwez n 4ever.

Naddiea said...

Happy Family!!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

thnx ieta & shepah. u olz pun apa kurangnya..semua hepi family cuma masing2 dgn cara masing2 kan..

aida said...

irsa comeiiiiiii cm ida hahaha

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

weh ida hang jgn gitau ayah hang tau, mak ngah amik cuti dia tanya ada apa. mak ngah kata ada hal.

Diamilikku said...

bestnya baca....loving jer ... hope beginilah hendaknya sampai ke akhir hayat....aminn

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

thanks sone..hang pun lagi la loving. even mizan lelaki dia sanggup buat surprise kat hang tau x. tmbah hang anak dah dua sure lagi meriah..

ChickyLicious said...

hi..Salam ziarah,jemput singgah & jom shopping wit us. Blouses, maxi dress & kebaya@ promotion price!!

Post a Comment