Thursday, December 10, 2009

Saat Ku Idamkan

Hola....What a long stretch silence again. Bila dah start berbelog semula tajuk entri bukan main lagi mcm tajuk lagu Liza Hanim la pulak. Yours truly was damn busy for moving to new house, itupun pindah ala2 koboi..byk benda x settle2 lagi, broadband buat hal lagi..plus kesedihan yang melanda bila kehilangan arwah my beloved FIL Allahyarham Jamhari bin Mohamad on 22/11/2009, two days after celebrated my daughter's 1st b'day (entri bday Irsa pun x posting lagi...banyaknya utang).

Okay, back to the topic. This was what I long to do. It's so difficult when hubby working in construction line..need to look for schedule la, siapkan report la..etc. So hard to apply leave, itupun sumtime terpaksa amik MC. Finally we made it on our year end vacation to Pangkor Island even terpaksa suruh hubby getting MC on the 3rd day vacation coz his leave was approved only for 2 days.

Day 1 - Bertolak dari rumah lebih kurang 11 lebih and departed to Lumut about 3.30pm, rushed for the ferry. Luckily resort yg kitaorg stay tu mmg ade ferry direct ke sana, so x yah bersesak2 sgt, luggage pun nnti diaorg hantar terus ke depan pintu bilik..Wah senang banyak gitew.


The bus that catered us from the jetty to the resort


Sampai jer bilik terus order makan. Rupanya dari pagi cuma melantak Roti Gardenia. X sempat singgah makan coz R&R Bukit Merah was too crowded to have lunch there.


Sbg org yg bertanggungjawab menguruskan perihal kewangan company, dlm family masih x terlepas hal-hal kewangan sehingga memutuskan utk buffet dinner on the next day. Nasi goreng ptg tadi pun belum habis hadam.


Irsa lagi2 buat keliwon bila bergambar



The band singers. They sang welcome song to the guest who just arrived and entertained the guest at night together with the live band.



Day 2 - No interesting activities done. Morning, had a walk by the seashore...snap pic lebihkurang sambil bwk baby Irsa main2 air laut. Her 1st experience with the beach. After lunch, blk bilik lepak2 tgk TV then pusing2 kawasan resort. Ptg lak, bwk Irsa main pool and after that gian nak mandi pantai lagi sekali, x kisah lah sunburn or what. Dah lama x gi beach. After dinner, igt nak tgk live band tapi Irsa tido la pulak..Lama la pulak dia tido mentang2 la tilam sedap bangat...Aircond lak sejuk..Bosannya kitaorg...Terperuk dlm bilik lagi.

Sightseeing around the resort


Irsa's 1st attempt to the beach. Mudah-mudahan eczema Irsa akan sembuh setelah mandi air laut

Irsa's 1st attempt with pool.Maybe eczema dia akan bertambah bila kena air pool.
Susah betul bila x ada pelampung..Budak ni bukan reti duduk diam.

Hornbill...is the landmark for this resort and boleh nampak haiwan2 lain berkeliaran dlm resort ni..Jinak betul, x kacau org pun.
(Hanya sempat snap pic peacock and hornbill yang kebetulan bertenggek di koridor bilik)

Kalau duit banyak harus stay seminggu..Saya suka..korang suka x? Saya suka sbb beach dia hanya utk guest yg stay kat sini jer. So, x crowded and x kotor.



Day 3 - Lagi sekali jalan2 dlm resort. Kali ni mmg tawaf seluruh resort lah. But didnt take too long coz rasa nak check out early, nak rushed for the 12.30pm ferry. Dont want to be congested with the crowds.

Mujur kitaorg belum mandi lagi. Kalau x lepas jalan2 ni harus kena mandi lagi.


Terasa cuti ni hanya terbuang dgn jalan2 and mandi pantai ja... Actually nak sgt join the xtvt kat resort tu, snorkling ke, boat tour ke, forest trekking ke...but bila ada anak semuanya terhad. This resort mmg ada babysitting service with charges of RM15 per hour. Tapi nak ke kita harap org luar jaga anak kita? Taska jaga pun aku dah cerewet bagai inikan pulak strangers yg x familiar dgn perangai anak kita. Lain kali kena dtg dgn maktok and tokwan..So senang la me and hubby nak jalan2 suka2 hati.

Kitaorg x minta tolong sesiapa pun snap our pic..tapi org yg offer to give their hand on it. Mmg semangat Satu Malaysia betul


Bila dia happy, kami pun happy...Bila dia tidur kami bosan tahap gaban x boleh nak mengisi percutian dgn penuh manfaat

Terima Kasih dan Jumpa Lagi Bila Ada Duit

Sempat singgah di Lumut sebelum bertolak pulang ke destinasi