Sunday, January 24, 2010

Bila semua nak buat last minute...

Oleh kerana dah janji dgn boss nak submit account by end of this month maka minggu ni saya terpaksa la bekerja lebih masa. Lagipun month end nak cuti seminggu (tp x bgtau boss lagi) nak pi vaca + celeb my bday so x mau la tinggalkan office dgn tugas2 terbengkalai. Account company saya ni x banyak transaction tp disebabkan payment system yg x sistematik..itu yg buat saya menyampah nak buat account ni... Ada cheque issued without payment voucher sbb boss suka2 hati issue cheque utk personal matter dia...Then nak contra kan dgn account dia la..cakap kat sini pun x guna...Hanya yang menghadapi yg tau betapa sukarnya buat account yg x sistematik ni. Sudahnya saya yg pening nak check balik bila dah tinggal lama...Nak checking balik tu yg ambil masa... Saya mmg buat account last minute sbb saya x suka dgn sistem dlm office ni.
Yesterday (Saturday) - hubby kerja, taska pun x buka so saya bawa Irsa ke office. Habis tilam bantal Irsa diangkut ke office. Nak hantar kat mak kat kg kesian la pulak...tambah Irsa sekarang dah x mcm dulu...skrg mak sgt susah nak handle dia almaklumlah si kecik ni dah cekap berjalan...asyik cewi ja...asyik nak jalan saja....


Before pegi office, kitaorg singgah supermarket dulu..nak beli Heinz Apple + Oatmeal cereal for Irsa...skrg ni mata Irsa cepat sgt tangkap apa2 toys or bear2, mesti dia jerit2 nak..so saya belikan dia bantal peluk ini...Once dah dpt dia asyik peluk saja...x sempat cashier nak scan price. Then we off to KFC, saya nak lunch dulu B4 nak buat kerja...

-Jangan kata apa...saya mmg selekeh lately-


Sampai kat office, Irsa main2 kejap..heran dia dgn surrounding yang lain dari lain...Berjalan keliling office...main itu ini....Rasa dia dah ngantuk so saya bancuh susu, dah habis sebotol tapi x nak tido pun. Kejap2 merengek nak tido..bagi pen & kertas dia conteng2...dia diam...x lama lps tu dia dah boring then bagi calculator pulak...diam kejap..then dia boring lagi and merengek...bagi botol losyen yg sy tinggal kat office....Tapi x lama tu dia merengek balik..Mmg dah ngantuk sgt la tu...asyik gosok2 mata tapi selagi x dpt BF selagi tu x nak tido..maka terpaksa la BF dia sambil buat keja sikit2...



When she fall asleep....Sempat la update account 2 bulan...


Kesian...umur 14 bulan dah ikut mummy ke office..



Meja saya sekarang...Kalau cari bapak gajah pun x akan jumpa dgn meja yg sebegini rupa....




Today I ke office juga...Tapi Irsa ditinggalkan kat si suami... B4 pegi office sempat la buat nasi goreng idea sendiri makan dgn sambal sotong yg lebih malam tadi kat encik suami. And masak rice porridge with salmon kat Irsa... Saya pulak..Bun Bilis Gardenia + Mineral Water. Ok..nak sambung buat kerja...Daaaaaa!!!!!!






7 comments:

Diamilikku said...

sabaq la eza...keje kat mana2 pun mesti ada problem..mesti ada benda2 yang kita tak suka sikit sebanyak..tapi nak buat mcm mana..dah itu keje kita kan..dah itu rezeki kita kan..kadang2 rasa tensen bila tak boleh nak voice out kan??...aku faham sesangat apa yang hang hadapi..be strong girl..allah itu lebih mengetahui segala2nya yang terbaik untuk kita

ietafakyra said...

so sweet lah mummy nih! dm kalut2 kerja dan lg snap pic BF dgn cover baeeekkk punya style. kagum aku nih....hihhiii....btw selamat siapkan keje2 hang n kita leh ronggeng bersama2 yeaaaaa end of this month! ko di sana aku di sini..yyeeehhaaa!

Naddiea said...

sabaq eza..walaupun sibuk cemana pun keluarga tetap nombor satu kan...take care!

aramis2177 said...

huhuhu..siannya weken2 pun gheja!!!sabaq2!!!!anyway....dpt x resepi kt inbox fb??sorry sgt2 naaaa....br tau yg 2/3 komen dr org lain pun dh masuk spam...patut xmuncul2 kt inbox.....jgn segan silu mai blog kak farah lg naa! :)

d u r a said...

alolo siannye irsa kecik2 dah kena pi opis. takpe teman mommy buat keje.

terer la hang snap pic BF tu.x seksi pon.hee..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone: tq...mmg la mana2 tmpt pun x blh nak puaskan hati kita..even kalau jadi boss sendiri pun still x akan puas hati gak kan..

ieta: ni yg aku takut ni. harap2 keja aku blh siap. ni pun bz jugak tp keje belum start tu yg blh reply komen2. nway, mmg aku sentiasa cover baekk pya, selalu dok BF kat mall...kena la cover baeekk...mari lah kita sama2 beronggeng!!!yuhu!!!!

shepah: ya...dulu zaman single mingle leh la buat OT sampai 9-10 mlm..la ni kena pikiaq family, sblm pi keja kena settle hal2 rumah dulu

k farah: dpt dah resepi tu.tunggu ada time yg lapang ja nak buat. tu yg heran awat ada prob apa dgn blog, dulu tggl komen ok ja pun..TQ ya for the receipe. once dah buat harus update blog..hehe

dura: mmg la x seksi pun. nasi lemak aku 2 kupang ja, bkn nasi lemak 5-6 kupang..hehe...lgpun time tu anak aku dah lali dah..tu dia x brp nak mencengkam sgt..aku kena lps slow2 kalau x dia jaga balik..

aida farwiza said...

mak ngah kwn ida x caya mak ngah mak menakan ida haha

Post a Comment