Sunday, January 10, 2010

Rajin Adik Rajin...Rajin lah Belajar...

Adikku Arifah..kakakmu mengucapkan selamat berjuang 4 the next 2 years in your study. Apesal la hang sambung blajaq kat UiTM Shah Alam. Apesal la UiTM Arau x dak coz Bach Degree in Civil Eng. Aku rasa agak tertekan bila hang dah x duduk kat Utara lagi. Sapa nak balik every week tlg mak kemas kitchen setiap kali mak sudah masak w'pun kdg2 hang dah simpan perkakas yg mak nak guna time masak and mak mesti bising2 kata hang ni x nyempat2 nak kemas dapur. Sapa nak tlg aku cuci toilet kat kampung bila aku x balik and kita dua selalu bertelagah "aku basuh bilik air lagi bersih dari hang", sapa nak masak daging black pepper, sotong goreng tepung, mi hailam yang superb kat aku...huuaaaa....susahnya bila hang x dak Kak Pah ooiiiii....

Tapi....tapi....tapi....


At least aku dah x dengar sora mak tiri mengamuk kalau aku masuk bilik time hang tgh tidur, aku dah x dgr sora hang bising2 marah Aqeela and Madiah bila depa x basuh baju or x kemas bilik or x tarik cadar katil bagi cekang2... Kak Pah...hang x rindu ke kat kakak hang yang cumil ni??? Ni aku stay up semata2 nak update entry psl hang tau x.

Kak Pah w'pun aku tua dari hang 9 thn tapi aku panggil hang Kak Pah... Bukan nak perasan muda tp kwn2 hang a lil bit shock everytime u introduce me as ur sis..hahaha...Kak Pah belajar rajin2 tau..congrate for ur diploma final exam...even 3 semester (kalau x silap aku la) x dpt DL tapi at least final CGPA still DL. Aku bangga ada adik mcm hang even tiap2 kali hang gitau result aku mesti kata "Awat x bagi dpt 4.00" ...Hahaha. Yang sebenarnya aku saja x mau admit kata hang terer dari aku. Dulu result aku x elok sbb dok gatai berteater sgt. Kalau aku pulun mesti hang pun kalah...Muahaahaha... Kak Pah, bila sambung degree ni harap2 every semester dpt DL la kan. Itu yg hang gitau bila aku complain rumah sewa hang area x best langsung, hang kata x pe x mau duduk ramai2 nak study susah. Kalau aku la kan..tobat aku x duduk kawasan tu...(Seksyen 6)..Sabor jela hang ni...Kalau berkesempatan aku pi melawat hang kat sana kita jumpa la kat tempat lain ok... tidak pun aku tunggu dlm keta ja la... Kak Pah.. semester dpn tlg la cari rumah sewa lain yg aku selesa nak pi melawat.

Finally aku lega bila dah x jadi P.A. hang tlg pegang files suma and tercangak tunggu hang register.

Hang patut say thank u kat aku...for treating u olz stay kat Marriot ok semata2 nak hantar hang register UiTM...Baik x kakak hang yg sorg ni? Aku dulu pi daftar UiTM Manjung sebatang kara ja... Mak ayah duduk jauh nun di Kuching sana....Huhu... Beza mmg berbeza...Ini tidak adil!
(Tapi kenapa aku rasa begitu kerdil bila berada dgn adik2 ku?)

Jahat x aku, bagi bilik mak ayah duduk hillview and aku pilih pool view...Then bila dah masuk bilik buat2 tya ayah, "Ayah nak duduk bilik pool view x?" Sedangkan dah tau dia malas tukar bilik dah....Boleh x...

Bak kata photographer yang snap pic ni..Pose tepi swimming pool utk Majalah Mangga. Sorang Amyza Adnan, sorang Fasha Sandha and sorang lagi Shila Mambo... Hehehe... Siapakah yang berada di kedudukan Shila Mambo itew??? Yang pasti bukan aku.


Kak Pah...we gonna miss u!


4 comments:

ietafakyra said...

so sweet beb! ihihhiii...kakak, mesti aaa paling best among all...syiokknya having fun hantaq adik2 pi ngaji kan. rindunya kenangan sebegini.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku ni dari dulu sampai dah kawin dok jadi backbone kat adik2. ms teman dia daftar..aku teringat zaman muda2 aku pi daftar uitm dulu. tetiba ada semangat nak sambung blajaq..hahah

arifah said...

bertuah punya kak....

Anonymous said...

at last, family portraits...

regards,
issa

Post a Comment