Monday, January 11, 2010

Tension + Geram + Sukeeeee + Alamak...


Pertama
Tis Monday blue started with a tense from me early in the morning. Bateri keretaku kong..Keta x boleh start. Called hubby at work, he said he got meeting until 11.00 am..Arrghhh....Aku x kira, dia tgh attend meeting ke apa ke aku dok keep calling and sms him asking how I gonna go to office, finally he called one o workshop nearby my resident area and pomen to pun dtg tukar bateri. It's not about the battery is weak, it's the alternater yg rosak..bateri x blh charge dgn sempurna.. Ok...today I arrived to office @ 12.20 pm.



Kedua
Geram w my boss. Selama ni geram kat dia x penah nak tulis dlm blog takut anak2 dia yg juga merangkap anak2 buah aku baca my entry. Tapi kali ni I geram sgt coz dia kata aku silap dgr arahan. Last Friday, he asked me to issue P.O. for raw material kat kilang... As he juz instructed via intercom so I jotted down la quantity yg dia suruh order...Today dia nak confirmkan psl order tu..and he was shocked sbb quantity order x sama dgn yg dia nak...Heloooo bos...I masih lg simpan note masa I cakap tepon dgn u, quantity sekian2 u suruh order. Even my colleague pun dgr I cakap dgn boss coz I keep saying the quantity sambil tulis note kat kertas kecik ni.



Ketiga
Ok....Ini story yg ala2 santai dan boleh releasekan tension+geram I utk hari ni. B4 pegi tapau utk lunch, I ada nampak keta skuad Perodua Era kat bwh opis I, so dah blh agak la kan diaorg akan tya soklan2 cepumas and aku pun ntah kenapa hari ni makan kat bwh opis kat kedai dobi sambil buat2 ramah borak dgn makcik dobi dgn harapan dpt join skuad Perodua Era... Nasib baik I dpt la juga hadiah w'pun sebenarnya I idamkan T-shirt dia. Hadiah2nya adalah berupa:

1-Bam utk otot Cap Lang (ini sesiapa yg lalu tepi kaki lima semua dpt)

2-Tiket ke The Carnival SP which o expire on 31/03/2010 utk seorang (Berangan la sekejap yg tiket tu adalah percutian ke Gold Coast...teheeee)

3-Facial kecantikan di Azie Butik Kecantikan Star Parade (Ini dia tya siapa dah kawin and aku pun angkat la tgn. Gila wa ckp lu....wa x penah pakai product2 sebegini dan yg sewaktu dgnnya di mana ala2 pengelupasan kulit berlaku)

4-Senaskhah majalah Yezz! yang aku sendiri x pasti akan kewujudan magazine ni di pasaran. Cover dia Remy and Tiz Zakiah keluaran January 2010. Balik harus khatam sampai habis.



Terasa diri amat hodoh dgn x mekap + x sikat rambut dtg opis sbb tension keta x leh start + tangan kiri pegang plastik air teh o ais limau mcm kanak2 hingusan. Anyway, suke jugak sbb My Ferio masuk sekali dlm pic ni even cuma nampak bonet blkg seciput-ciputnya and lampu sebelah kanan di bawah pohon nan rendang kat blkg tuh.

Keempat
Punya la happy..mms pic kat atas ni kat hubby (pya la x sempat nak tggu kat rmh ptg karang). Suddenly he called back and bagitau my mom in law maybe nak dtg rumah aku tis coming Wednesday together with my ipar duai and anak2 dia sekali sbb nak daftar masuk Politeknik Arau. Alamak...Mmg aku ade ajak mak dtg rumah but dont expect this fast. I thought maybe after dia abis edah...Ya...malam ni juga aku harus balik rumah selongkar lemari yg dah mmg serabut sbb x sempat kemas since pindah rumah and standby tudung 2-3 helai dan juga baju2 opis yg loose2 utk aku pi opis sepanjang MIL ada di rumah...

P/S : I nak wish Siti Nurhaliza "HEPI B'DAY" wpun sebenarnya dia x tau yg aku dan blog ku wujud dlm dunia cyber ini. And tomorrow is my BFF B'day Rahayu Jaafar. Ayu...aku rindu sayang kamu...lama kita x jumpa...HEPI B'DAY AYU...Hang dah 31 and aku bakal menyusul di blkg...huhu








8 comments:

ietafakyra said...

yeah! masa study aku jumpa geng hit.fm, aku dpt Palm top M100...time tu mmg hebat aaaa menatang nih!! rezeki masing2 beb.
nway! mmg lately ni ramai berperasaan tk menentu termasuk la aku weeiii! uhuhuhhuuh...ngongs skit...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

tu masa study ok aaa..ni umur nak masuk 31 dok join mcm ni kalu mmg masih x sedar diri la..haha aku ni hormon apa x tau yg aktif sgt asyik moody ja.

Diamilikku said...

hahahahah...aku nampak depan mata pun aku harus lari jauh2...awat tak tau aku nih memang pemalu tahap dewata raya...ish ish ish...aku dah banyak berubah dari zaman sekolah la.....pasai pa nih....tolongggggggggggggggggg...aku nak hu ha hu ha...nak yak yak yeiiiii balik........

d u r a said...

aku pon macam sone gak kalu ada benda cenggini malu sehhh.. tapi dlm hati membuak2 NAK!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone & dura: aku kalau x dak geng pun x berani cam2 gini..harus dok sengih dari jauh ja. bila ada geng ini la jadinya

Anonymous said...

mr dear frien lama tk read ur blog al-maklumlah bz dgn apartment yg belum hbis d jual tuuuu, tension tpi ok lah sbb every week aku p penang tenangkan fikiran sorang23 ku, anyway zah relax zah jgn ,marah sgt dkt bosssss tu k cool tk nant muka cepat kedut n kerepot

fham5579 said...

aku nk propose la sesuatu...hg pi la msk ujibakat af ka, one in a million ka...mystar lg ka atau raja lawak...aku tgk hg mcm ke arah2 nk jd star ja..hihihih

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

hanim: umoq dah terlebih x leh masuk dah...gila pa hang ni...x mau aih aku dok kena hentam dgn adlin aman ramli ka ajai nnti..malu 1 malaysia..aku sekadar nk jadi star undercover ja..haha

Post a Comment