Monday, March 22, 2010

Diari Mingguan Eza

Last Friday saya suruh suami terchenta tukar off day kerja sebabnya Pengusaha Taska kat tempat anak saya bercuti sempena kenduri arwah. Sebelah petang pulak hubby bawak Irsa jalan2 pegi main game...Then he called me while I was OTW home, saying that they gonna off to Menara Alor Setar, ada program apa ntah kat sana, saja bawak Icha tgk org dancing..Tapi once dah sampai sana terjumpa la pulak si Fauziah Hanafi and Hanif Fitriza my ex sch mate. Diaorg mmg kerja dgn Menara Alor Setar and kena attend event yg Menara buat. So apa lagi..Sudahnya saya suruh hubby yg entertain Irsa and balik rumah dulu (since kitaorg dtg kereta asing2) and saya berborak dgn Fauziah sampai pukul 8.00 mlm. :)

Hanif yang berdarah manis aauuwww!! and Fauziah yg masih pot pet pot pet mcm zaman sekolah dulu.


Saturday pulak...mulanya janji dgn Wahida nak pegi tgk anak Shasha yg sudah 40 hari lebih bersalin...But hari ni Irsa and me exhausted apa sgt ntah..kitaorg membuta dari pukul 2 smpai la nak dkt 5 ptg baru terbangun.. Finally..sms Wahida minta cancel appointment..Nasib baik dia okay2 jerrr... Then saya ke Tesco berdua dgn Irsa nak beli susu dia... Bila nak pergi Tesco saya akan tya Irsa "Where r we going to?" Irsa akan balas "Koo...Kaa!!!" Asal pegi Tesco Irsa akan sebut Koo...Kaa.... If pass by depan Tesco and dia nampak logo tu dia sebut "Koo...Kaa!!!" Mai mana la perkataan ni..Jenuh train dia nak bg dia sebut Tesco. Sampai kat Tesco ada la pulak promoter susu apa ntah dok promote suruh try produk susu company dia. Hish...x paham2 bahasa ke amoi ni. Org dah kata anak saya minum susu Isomil, dia allergy susu lembu...Tapi dok suruh try jugak....Pang karang!!!!


Hari Ahad yg ceria... Today I woke up 10.15am... Satu jam lebih awal dari semalam. Teringat yesterday hubby ada beli petai dgn santan, as a wife paham la apa dia nak... I made Masak Lemak Petai!!! Pelik kan nama masakan ni. Masa mula2 kawin dgn hubby saya sendiri terasa pelik dgn masakan ni.. Tak pernah dgr pun kan. Bila dah balik Kedah dengan perasaan terujanya bagitau emak.... "Family Man makan masak lemak petai". Konsepnya sama ja dgn masak lemak terung cuma kita x letak lada hitam.


ALOH ALOH ALOH bini sapa la yg buat aksi rajin di hari weekend ni kikis kulit petai buat masak lemak ni... Saya upload pic ni sbb ini kali kedua saya masak sepanjang 4 thn 6 bln dan 25 hari menjadi isteri kepada Othman Jamhari.. Note: Saya bukan pemakan petai ya!!



Petang..Tunggu Wahida balik kerja...Then pegi la rumah Shasha w'pun pada mula Wahida silap bagi info yg Shasha dah pulang ke rumah mertua a.k.a. rumah Kirin di Taman Uda. Mujur la saya x pegi sana bagi salam dgn penuh sopan santun. Mana la nak letak muka kalau silap ni. Okay...Proudly presenting to you...




")




")




")




")




")




New comer to AKIESS Junior


Baby Khalis, masa lahir beratnya 3.84kg. SEJIBIK muka Kirin. Tapi baru blk rumah dlm 2 mggu kot...Kena tahan kat NICU sbb mslh saluran hidung kecil..Susah nak bernafas ikut hidung...Seram tau bila dgr Shasha cerita dia operate hidung tu.. Whateva..budak ni cute kan..Putih melepak mcm parents dia. Gambar ni sbb x buka flash sbb tu agak malap.



Dah dah Maghrib...Jom balik. Tak baik tau tgk baby baru lahir sampai senja2 ni.

9 comments:

Mrs SM said...

best2 bila jumpa kawan lama no.. ak pun ad jumpa cik po ngan hanif 2 weeks ago kt kopitiam convent tu... dok hingaq la tang tu...

oo tu 2nd baby shasha ka... comei no mcm parents dia... :)

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sue: at last hang kembali berbelog noh.. mmg la PO tu meluat aku blh dok ungkit cerita zaman school kami kena ligan anjing.

emm..tu la 2nd baby shasha..cam hang gak la..2-2 boys.x tgk live lg hidung terletak sungguh..mancung gitu

Naddiea said...

eza,shasha pun dh dua nooo..hang bila lagi ni??hihihi..ayat perangat tu..anyway,shasha pun nampak maintain ja.walaupun nmpak chubby sket.shasha x dak fesbuk ka weh??

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

shepah: shasha x pa la anak sulung besaq dah lgpun dia beranak normal. dia x dak FB. shasha kureng sikit bab2 tenet2 ni

FyZa said...

huhu.. x pernah mkn masak lemak petai..sllu masak sambal ja..

Diamilikku said...

aku selalu buat sambal petai..tapi kena gu ngan sayuq lemak gak..selalunya sayuq kobis ahh...memang sedap..tapi tak penah try lagi masak lemak petai...

wehh eza, shasha nak balik umah kirin bila ehh..nanti leh aah aku pi tgk..dekat dah ngan umah ayah aku kan...btw..hanif tu bila nak kenduri weh...jumpa dia pesan tau jgn lupa panggil aku..hahahahahah...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

fyza: mmg kan, x pernah dgr kan. tp try la utk pemakan petai sure suka

sone: aku rasa dia nak dkt blk dah kot. sbbnya dia pun dah lps pantang dah. mmg dkt pun umah kirin ngan umah ayah hang. aku lupa la pulak bila hanif nak kawin. dia habaq dah kat aku hari tu.

ietafakyra said...

wah eza! sakan mensurirumahkan dirimu! hahahaha... apakah perkataan ku ini. btw mmg syiokk sesekali jumpa geng kan..hhmmm..tringat zaman2 click ngan shasha masa form 1A dulu. dok sebelah2 ja kami. kimsalam la weh if hg contact2 ngan dia keh...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

haha ieta. sejak jadi pemblogger ni mmg ayat semakin merapu. wah perkataan pemblogger pulak. hang lama x update blog sibuk tahap gaban kah. aku ni jrg jumpa shasha. che em yg dok KL pulak yg aku kerap jmpa. InsyaAllah nti aku smpaikan salam hang kat dia

Post a Comment