Monday, March 29, 2010

Mission Aborted

Last Saturday, everybody was busy talking about the Earth Hour. Okay..switch off lampu selama satu jam started from 8.30pm to 9.30pm. Me too... initially flared up, dgn semangat yang berkobar-kobar nak tutup lampu konon. Tetapi terbabas tidur dari pukul 7 ptg smpai 8 mlm (ayahanda di desa tercinta.....jangan marah nooo cek tidoq time Maghrib) makanya saya terlewat utk prepare dinner. Pukul 8.15 mlm baru terhegeh2 nak start cook. Ringg!!! 8.30 mlm lampu kena padam tapi jenguk neighbour belakang selamba badak diaorg dok berpesta lampu. 8.33 mlm saya start off, tapi kan actually lilin x de kat rumah sbb x penah kena black out sejak pindah ke sini. And my sis yg kebetulan this week dtg bermalam di rumah saya cakap "Eh tadi aku nampak ada lilin kek Secret Recipe dlm meja Doremon"(coffee table rumah saya yg saya sumbat segalanya mcm poket Doraemon).

But...


Mission aborted after half way kitaorg bergelap sementelah lilin kek 4 batang hanya mampu
bertahan selama 5 min dan perut berkeroncong serta nak tgk Akademi Fantasia 8 yang masih belum terasa kehangatannya. I rasa AF8 is yet to unveil its marvellous showmanship among the student tambahan pula saya rasa pemilihan student AF8 (especially yg gegirl) lebih tertumpu kepada pelajar from Sabah/Sarawak for the sake of ASTRO sendiri. Nak up sales..nak duit from SMS, duit yg org dok undi2 tu..etc.. Hepp...terkeluar topik nampak....
Kesimpulannya pukul 9 mlm saya on lampu semula sbb lilin 4 batang saiz batang mancis dah habis dan x sanggup makan dlm gelap mana la tau tercekik tulang ataupun lizard poop jatuh dlm lauk...I managed to make the right climate deal for only half an hour. Okey tak? Sayangilah planet kita.




Jangan terpedaya dgn kecerahan flash camera. Mmg time ni tutup lampu tau. Masa ni mmg tgh control sbb tahu sedang di candid camera (",)

12 comments:

fham5579 said...

rajin puan eza kita masak..menu pa wei?

Naddiea said...

eza,cemana hang potong sayuq dlm gelap tu??takut terpotong tangan ja weh..hihihi...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

hani: aku masak simple ja. sotong kicap, ikan goreng and sayuq sawi. mlm2 aku masak bodo2 ja

shepah: x gelap la..time ni ada lilin kat depan aku. x nmpk sgt sbb lilin pun kecik ja. kalo hang perati betui2 lam gambaq mmg ada lilin kecik ja.

ietafakyra said...

kih kih kih...hg furak2 potong ka weh?? bagus tul at least 1/2 hr pun kira ok lah kan! ada gak...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

ieta: aku mmg betui2 potong la. tapi time adik aku nak snap aku statik la sat. and control. :)
tu la..actually igt nak start masak awai and mkn awai dah terlena buat camna. tu jd 1/2 jam ja

sasha* said...

haha kalau rumah kt bandar byk lampu jalan takpe jugak kan.apapun still support tu ;)

Muhammad Adam Rayyan said...

tido la waktu maghrib.. nanti otak jadi sewel. haha jgn marah adam. adam ulang cakap mummy jer.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sasha: rmh i mmg ade lampu jln tapi kat depan la. ni kt kitchen kat blkg, x de lampu. maka bergelap la saya..

baby adam: adam bgtau mummy sekali sekala auntie terbabas tido. mmg lps bgn terus sewel mcm baru lps kena ubat batuk 2 botol. hehe

Mrs SM said...

ewah pn eza kita memasak.. chaiyok2....siap control tu depan camera.. hehehehe

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

ala sue hang mcm x tau aku mmg suka bab2 control cun ni :)

Diamilikku said...

wehh cantik dapuq hang..aku suka..bila la aku nak ada dapuq cantik mcm tuh...nih yg ada pun nan hado tu yang aku malas masak...wahhh...tetiba komen aku lain dari earth hour..sowiieee

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

haha saja pun komen hang terkeluaq topik. dapuq aku biasa2 ja la. aku x mampu nak buat yg lagi class. worktop pun aku guna material tiles ja. nak guna solid surface lari budget pulak.

Post a Comment