Thursday, March 25, 2010

Tak Sabar

Sape yang dok follow cerita Dyesebel kat Astro Prima (Isnin-Rabu 2.00pm-3.00pm ulangan pukul 12.30 tgh mlm) sure ada perasaan mcm saya. Skrg ni x sabar nak tunggu Isnin depan nak tgk sambungan dia. Hari ni baru Khamis, lagi 3 hari nak sampai Isnin depan...aduyaiiii!!!

Dyesebel (Lakonan Marian Rivera) ikan duyung yang jatuh cinta dgn manusia bernama Fredo (Lakonan Dingdong Dantes). Silalah Google utk dapatkan sinopsis sbb ini bukan entri cerita Dyesebel. Ini entri psl kegilaan saya terhadap cerita ni. Gila punya syiok tgk cerita ni sampaikan last week bila Astro Prima buat kesilapan teknikal dengan tidak menyiarkan subtitle saya naik gila telefon ASTRO 3 kali berturut2 complain psl benda ni. Kali ketiga saya call customer service tu dah cakap awal2 lagi (tanpa saya memperkenalkan diri) minta maaf psl kesilapan yg berlaku ke atas cerita Dyesebel yg masih x dapat nak di"solve"kan kesilapan teknikalnya. Nasib baik ASTRO x guna 3G utk tgk setiap muka bengang customer yg buat complain.

Saya x sabar nak tgk mcm mana Fredo naik kapal selam yang diberi nama Nautilus untuk pergi ke tempat duyung bermastautin iaitu tempat paling jauh di dasar lautan dinamakan Sirenea. Dyesebel merajuk membawa diri ke tempat asal bila dia fikirkan kehidupannya di darat membawa nasib malang kepada ramai orang. Go Fredo. Saya x suka Erebus tackle Dyesebel!!! Haish..Cepat la hari Isnin.

Dialah jejaka buat saya tidur lambat setiap hari dan bangun lambat ke ofis


Awat la hang gojes sangat???




Notes: Sapa nak hadiahkan VCD Dyesebel kat saya kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan :)





6 comments:

PiNk ButTeRfLy said...

my favourite series!!!!!

wajib tengok, takle miss.

nape la 3 hari seminggu je kan?

patutnye wat hari2 kan? huhu..

fham5579 said...

pulun sungguh hg eza...psl lewat sgt aku malaih nk tggu tgk.satgi x larat menguap kt opis...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

pink butterfly: tu la..cuba buat isnin-jumaat kan. dah tu siaran marathon bukan every week pun dia tayang kan

hanim: dah aku tgk dr awal mesti la pulun. tu yg hari2 menguap kat opis.

mcm hang dok tgk Nur Kasih dulu la.

Diamilikku said...

aku malaih nak layan..citer mcm ni bukan reti sat2..mau makan tahun....aku dah serik dah dulu duk follow citer liontin...la ni aku malas nak amik pot..takut addicted mcm hang la

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku pun lps ni x mau layan dah kalau keluaq cita baru... byk komitmen diperlukan.wpun cerita dongeng tapi dok follow juga saipa x tau.

ietafakyra said...

hihihii...syabas beb! aku sgt tidak merasa melayan kisah222 di tv kerana... panjang list nih, biar la resia! hahahaha... apapun enjoy urself to the max!

Post a Comment