Friday, April 9, 2010

Pray For Me


Hey peeps, pray for me pls!!! Yours truly gonna sit for "Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41". Yours truly x tau nak study apa or nak buka Gov website yang mana yang boleh bagi lebih info ni. Yours truly ada la buka http://www.parlimen.gov.my/ and baca sikit tentang Konsep Satu Malaysia tapi mcm masuk telinga kanan keluar telinga kiri. It seems a little late in the day to study for this. Yang pastinya yours truly confirm akan pakai hentam pakai taram jawab soalan bila pengawas peperiksaan tu cakap "Masa tinggal lagi 10 minit". Hitamkan ja mana2 rasa nak hitamkan kat jawapan tu. Selalunya paper Daya Menyelesaikan Masalah a.k.a paper Math yang paling x sempat nak jawab sebabnya x dibenarkan guna calculator. Kalau boleh pinjam Adiputra budak kecik pakar Matematik tu selama 45 min jawab 40 soalan confirm 100% lulus. Then nak pinjam Sone untuk jawab paper esei BM and BI. Hope this gonna be my last exam with Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Yours truly dah letih la tapi still x serik2 juga pergi exam ni. Sudah 31 tahun malas nak sit for the paper together with the fresh candidate yang umur 23-24 tahun ni. Anybody from Asma School or UiTM Arau/Manjung gonna sit for the same exam? Last time sat for this exam together with Asmarians were with Azrah, Farahida, Nurul Huda, and ada lagi 2-3 orang yang bukan sekelas held at Kolej Matrikulasi Kedah in 2007. Mujur ada Azrah yang sekepala, boleh rest sekali then time tu terserempak dgn hubby Wahida, he paid for our lunch and Azrah segan2 la pulak sbb x kenal sgt dgn hubby Wahida ni. Minah ni, dah rezeki apa nak disegankan.... Okay, candidate/s (if any).. see you at IKM Sg Petani tomorrow. (Comelnya teringat umur 3-4 thn my dad selalu bawa ke IKM ni petang2 sebabnya dulu dia mengajar kat sini!!) Really hope to meet my ex-sch buddy or UiTM friends there. Boleh tiru2 sikit and kongsi2 jawapan. :P


8 comments:

ietafakyra said...

wah eza! hg sungguh TEKUN... aku doakan hg lulus dan dpt keje gomen nih keh!

nohafiza said...

ada hati lagi tu pasang niat nak tiru jwpn noh....besa lah tu kan...anyway gud luck...keje gomen bole esok nak cuti hrni baru apply...hehehe

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

ieta: mmg la sgt tekun. dulu2 eksen x mau keja gomen la ni baru nak terhegeh2...TQ2 tlg doa kat aku

acu: kena saling tlg menolong..saya jawab 1-10, anda jwb 11-20, baru jimat masa. hehe..TQ sis

Diamilikku said...

hurm...eza..gud luck..aku lambat baca..so how?? dah boleh jawab ke tak..kalau aku baca awal blog hang boleh aku bagi tips2 kat hang...bentuk jawapan yang depa nak untuk esei..huhuhu..sorry weh...aku doakan hang berjaya k

Naddiea said...

eza,good luck yaaaa....buat solat hajat n berdoa selalu okay..may ALLAH blessing will be by ur side...ameen...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone: ish awat hang terlepas kapal ni. serius aku ckp esei aku sgt2 la mcm budak primary sch plus aku sgt mengantuk time jwb esei. nti bg hint tau if aku ada exam lagi.

shepah: aku dah habis exam time baca komen ni. anyway aku assume hang good luck utk result (dlm hati: mcm nak fail ja)

fham5579 said...

eza, aku dlu cam hang gk...esksyen xmau keja gomen sampai kena paksa ngan ayah aku pi interview mpks sekali dlu dgn geramnya..sib baik x dpt coz depa kena amik bdk yg dh keja kontrak. aku punya syok
la ni terhegeh2 plak...alhamdulillah la ...tp kontrak

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

hanim: hehe..aku dulu masa dpt biasiswa JPA siap susah hati sbb ada possibility terikat keja dgn gomen. mana mau time tuh..lekeh..x leh bergaya. tu la pengajaran jgn pandang sebelah mata.
hang dpt kontrak staff pun x pa, at least dah boleh pijak sebelah kaki dah dlm gomen. peluang hang nak di absorb tu sgt la tinggi.

Post a Comment