Sunday, August 8, 2010

Menyumbangkan Suara-Suara Sumbang

Me and my BFF Erma @ Che Em memang kaki melalak. Che Em ni bila2 masa saja x kira di mana mesti nak berkaraoke. Aku pun x tau sejak bila dia ni minat karaoke. Seingat aku time study kat UiTM Manjung only once, we went for karaoke together with our BFF, Shasha..And after sekian lama...bila call jer mesti keluar ayat "Eh bila nak karaoke lagi ni?" or "Jom wei karaoke!!!"? And aku pulak since ada hubby yg very the sporting....anytime ja cargas bila org ajak. Bukan hanya dgn Erma but dgn sesiapa saja. Tapi x dak la aku nak buat ghapla pi karaoke dgn lelaki-lelaki yang hubby x kenal. Mostly aku pi dgn ex-colleagues, or kwn2 terdekat and if ada kaum adam yang join hubby mesti dah mengenali org itu atau org itu adalah bf or husband kepada kawan2 aku juga.

Last week I went to KL lagi. Kan minggu sebelum tu dah ke KL...ala..yang masa makan2 dgn BFF at Tenji tu. Kali ni pergi sebab hubby ada gathering dgn kawan2 sekolah dia, Sek Men Teknik Tuanku Jaafar Negeri Sembilan. But aku x join la gathering tu sebaliknya aku kuar dgn Cik Em bertiga dgn Irsa. Hubby Che Em pulak baru discharge from ward and nak have a rest selepas makan ubat prescribed by a doctor. So kami pun "marilah bergoyang".

And Che Em brought me to this venue...



AMP Karaoke Square @ Sunway Pyramid

Karaoke + buffet. Disebabkan tak sampai sejam lepas makan nasi ayam penyet maka kami makan buffet ala-ala kadar ja...Huh..Rugi sungguh. Kalau tau mesti tahan perut x makan sebelum sampai sini.



Kali ni Che Em belanja. Tenkiu my friend. Lihat saja muka Irsa yang monyok @ 1.30am. Mmg letih la sebabkan after long journey from Alor Setar to Kl, we all terus berkaraoke.



Sian Icha x de kawan. Airiel balik kampung. Che Em kata mujur juga anak dia x ikut. Kalau x Airel lah yang conquer mic.



AND


Kami memang boleh 'menjadi' even hanya berdua x kira time...


Semasa Irsa baru berumur setahun satu minggu.



Berkaraoke di e-Box Family Karaoke @ Alor Setar Mall. Kat sini aku boleh dapat discount sbb karaoke ni adalah associate company dgn construction company yg aku pernah kerja dulu. Pendek kata bos yang sama lah. Kalau staff baru masuk kerja tak kenal aku and x nak bagi discount aku direct cari supervisor or manager.



Ini semasa Israk Mikraj bulan May baru2 ni. Yg ni mmg unplanned karaoke. See my hubby serabut balik kerja aku panggil datang sini sbb nak minta dia layan Irsa.






Che Em tobat marah kalau tau aku upload pic ni. Tengok beg plastic kat belakang Icha. Sebenarnya plastic tu berisi 20 bungkus pulut sambal yang Che Em bawak bekal makan dalam bilik karaoke. Kampung betul kami ini. This was what we used to do when kepala otak tak berapa nak center. Plus Alor Setar sangat la memboringkan untuk bershopping.

8 comments:

Lady of Leisure said...

sekali sekala melalak release tension kan..
:D

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

lady: a'ah la..mmg release sgt2. kalau rasa nak jerit tu lepaskan jer..

Diamilikku said...

wehh syioknya..lenkali kalau che emm balik kedah hangpa nak pi karaoke hang calling2 aku naaa

fham5579 said...

sakan hgpa sampai ragas dok atas sofa..hahaha....sedapnya pulut sambal, sini x penah jumpa pn pulut sambai (satgi hgpa kata mak buyung ni xleh sebut apa semua sedap) hahaha......brp org makan 20 bgks tu?

iEtaFAkyR@ said...

hahaha... giler best layan sora sumbang cenni! tk hengat nya melalak. suka gak lah! :P
apapun aku kalo pulut smbai sure tk larat melalak lagi... mata lak tarik! :D

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone: boleh aja nak karoke..tp tu la kami kdg2 x kira time..mizan bg ka hang melalak dgn kami smpai kul 12-1pg.


hanim: kira dgn che em. pi dua org dgn dia rasa mcm 10 org lam bilik tu..tu belum dia paksa aku nyanyi lagu goyang inul. 20 bungkuih tu kami ja la...tapi ada la hat lebih. gila pa nak perabih semua tu.


ieta: sebenaqnya sblm pi karaoke pi tapau laksa teluk kechai..mujuq la che em x buat lawak pi bawak bekas makan laksa lam tu...kg kan kami...hehehe

Kedai Runcit Online said...

haha...patowt larr bangman makin Yun Nam...asik selabut ja...haha

pekasamgoreng said...

lain kali nak karoke....ajak kami samaaa...kami pun pakar jugak dalam wat album sumbang sora niee...hahahaha....

Post a Comment