Tuesday, September 21, 2010

Selamat Berhari Raya

I really miss it!!! Itu adalah perkara pertama bila buka blogspot. Ramai orang tegur "awat hang x hapdet blog?" Bukan malas, bukan dah boring tapi MASA... Sangat la busy dgn agenda tertentu. Tambahan pulak bulan puasa rasanya x sempat nak pegang laptop pun. And as for now Celcom broadband really sucks..Nak upload satu pic pun ada satu jam.



So sebelum terlambat, sebelum habis bulan Syawal saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin Buat Semua Semualah yang membaca blog ni. I rindu la korang2, rindu nak blogwalking mcm dulu2. Maaf untuk Celcom Malaysia juga sebab selalu maki2 bila "kau punya broadband service adalah selambat siput sedut." Damn you Celcom Broadband!!!



Tahun ni sepatutnya raya pertama di kampung family saya di Langgar, Kedah tapi oleh kerana dan sebab cuti cuma 3 hari so saya and hubby decide raya pertama & kedua adalah di Sungai Besar, Selangor and raya ketiga di Kedah. Okay la kot..adil juga la mcm tu. Masih sempat untuk berhari raya dengan family dan bff juga!


Sebab hari raya pertama jatuh hari Jumaat maka baraan kami adalah selepas lelaki selesai solat Jumaat. Hanya sempat 3 buah rumah. Di Selangor, baraan adalah aktiviti ziarah menziarahi dari rumah ke rumah dan selalunya kitaorang pergi in group. Konvoi banyak2 kereta dengan adik beradik hubby yang lain. Even bukan 11 buah kereta adik beradik hubby ikut baraan tapi jalan raya tetap macam rombongan VVIP, hanya kami dan keluarga kami di jalan raya.


Rumah pertama baraan kami adalah rumah Mak Long...Tak boleh belah betul tengok yang baju peach tudung peach di hujung itew duduk bersimpuh sangat la sopan. Menantu sapa la nih??




Seronok berhari raya. Best ohh beraya di Selangor. Kalau tak percaya kawin orang Selangor.


Part of family and relative. Kulaan Banjar. MIL adalah keturunan Banjar and arwah FIL adalah dari Penang. Maksu, adik kepada arwah pak mertua pun menetap di Selangor and paling cute even berpuluh tahun stay di Selangor loghat utara maintain sampai sekarang. My biras pula ada 2-3 orang yang keturunan Jawa. Meriah kan! Tapi satu ja saya x tau... masak masakan Banjar. Cakap Banjar tau sikit2 dah sekarang. Bangga bangga.



Mak dengan anak dua2 dok jeling berapa ringgit la mak ngah nak bagi duit raya kat kami ni. Money is everything..heheh. -_-


Selamat Hari Raya dari kami sekeluarga. Ikhlas: Azalina, Othman & Arianna Irsa





8 comments:

Sue a.k.a Mrs SM said...

wah3000x ayu gitew.... hehehe sguh ayu & sopan la org yg baju peach itew.... anak sapa lah tuh.....

hahaha hg jgn lupa update psai kami p rumah hg no..... boh la pics tu dlm fb......

Diamilikku said...

ayu je aku tgk..comei ja hang pakai tudung cenggitu..kalau aku yang pakai..mau buruksss muka aku..hehehehhe

iEtaFAkyR@ said...

amboii222222222222222 org MBAS ni bz noooo.. tak pa2, siapkan apa2 gheja yg patut. esok2 dh free layan blog lagi k! :)

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sue: sampai 3000 kali wahwahwah hang tu noh... ai memang sopan...suker berlakon kan. okay..will update it. harap2 secepat mungkin lah.

sone: mana ada buruk. muka hang kan ala2 dato mashitah ibrahim. mesti cun punya..tambah hidung mancung mcm hindustan lagi. ni aku mai kheja mmg dok pakai tudung camni..hari2 lilit melilit.

ieta: buat masa la bz x bz sgt. nak update blog time kheja blh ja tp tu lah bahan pica untuk diupload x dak. tp fb kena block.sangat la hampeh.

nohafiza said...

bawak bb (broadband yer bkn blackberry) pegi ofis lah...

Naddiea said...

tu dia orang kedah pi raya kat selangoq meriah sungguh.comey hang pakai tudung lilit2 tu.aku pun suka gak lilit ni.ehh bila nk jumpa hang ni?gath 25hb ni pi dak?

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

acu: broadband ada bwk tp kalau nak guna kena unplug network cable tp bila unplug cable sistem akaun x boleh tgk pula.

nad: aku x sure lg pi ke x sbb hubby x ikut la...tp awal2 hari tu iyo2 ajo kata nak pi siap demand hari sabtu kat pn ieta kita. tgk la last minute pya decision camna.

hajarus said...

selamat hari raye akak... bestnyer baraan... :)

Post a Comment