Thursday, October 7, 2010

Beraya sambil "bercuti di Resort"....Ahaaaa....

Masih lagi entry pasal berhari raya. Tapi kali ni lebih kepada beraya di resort buatan sendiri. Bukan juga nak promote suruh orang sewa homestay ke apa tapi excited nak cerita pasal rumah in law my friend Erma atau lebih suka panggil dia Che Em. Cantik gila vavi. Sebok pulak nak cerita pasal rumah orang, rumah sendiri masih tunggang langgang.

Raya ke-3 lepas kitaorang dijemput oleh Ardy utk attend open house kat kampung dia kat Perlis. Sebelum ni cuma dgr Che Em cerita pasal rumah in law dia, berkali2 dia ajak pi tapi x sampai2. Mujur juga ada alasan beraya so tak dak la malu bila asyik dok usung Nikon ke hulu ke hilir mcm usung anak lagi. Makan tak tera mana tapi posing yang lebih2. Dulu keliling rumah hanya tanah kosong tapi sekarang dikelilingi tasik cantik.


Gilos cantik tak??? Ramai orang dok lalu lalang tertipu ingatkan homestay ka resort ka. Rupanya rumah adik beradik biras ipar duai Che Em.. Kira satu family satu chalet la.. Rumah parents Ardy adalah di depan chalet2 ni. Disebabkan saiz yang sederhana dan tak dapat nak occupied utk anak2 serta cucu2 bila balik kampung maka abg sulung Ardy buat projek ni. Hanya rumah anak2 ja yang dibina dlm konsep chalet. Tapi kalau nak makan nasi apa kena la jalan kaki pi rumah mak ye...


Sebelum nak tinjau2 kawasan kita mukadimah dengan makan2 dulu ye... Open house berkonsepkan BBQ.


Puas dpt ratah ikan bakar...Udang bakar...Ayam panggang... Sate etc...Semua sedap2. Terima kasih tuan rumah Ardy Suhaidy. Tahun depan sila organize lagi. Tapi tahun depan mungkin akan berubah tempat sebab tempat bawah khemah ni akan dibina swimming pool. Yang belakang khemah ni rumah parents Ardy.



Warming up utk aksi photoshoot...Posing dalam rumah Che Em. Teehee jangan tertipu...I jinjat kaki you!!! Baru nampak tinggi sama Che Em.



Dan agenda-agenda bergambar seterusnya..... Layan je la orang gila bergambar ni. Sebab tak payah cuci filem macam kamera dulu2 maka sebab itu tak kedekut, snap pi la berapa puluh kali pun.



Muka teruja macam nak tidur kat sini.


Sepatutnya jadi katil Airiel. Tapi dirasmi dulu oleh Wahida and Wan Afif serta anak2 mereka. Tetiba kat tengah tu anak aku nyeboks saja.



Posing kat verandah belakang rumah Che Em. Cewah sebut verandah...English la konon.



Posing lagi...dengan biras Che Em yang hujung sekali tu and anak2 buah dia.





Memang bukan kitaorang je dok gila bergambar. Cuba tgk mamat baju merah belakang I tue.
Ini dalam rumah abg sulung Ardy yakni pengeluar modal untuk projek ni. So rumah dia best sikit la designnya dari adik beradik yg lain. Kalau org lain semi-d, dia punya banglo and ada banyak bilik dalam rumah ni. Siap ada pantry lagi utk depa nak masak ka apa ka. Tapi kalau aku dapat rumah mcm Che Em besaq rahmat dah. Sapa nak bagi free kan. Sgt la selesa bila balik kampung. Ada king bed, ada queen bed utk anak2, ada aircond, toilet yg sgt menarik design. Complete la pendek kata.



Dalam toilet pun nak melawat kawasan.



Ini tempat shower yg "open concept". Kalau hujan terus tunggu je dalam ni boleh mandi air hujan sampai demam. Jangan ada pesawat latihan lalu atas ni cukup.





Kesian Fadhlil hanya nampak separuh tangan. Eppp... jangan gosip ok jangan gosip..Tak baik tau.



Yang ni baru la betul. Kirah and Fadhlil and their handsome boy Daniel.



The tuan rumah. Si jambu Airiel malu pulak nak bergambaq... Suke pulak tgk pic Erma and Ardy ni. Ala2 lagu Barney "I love you, you love me, we are happy family, with the great big hug and a kiss from me to you, won't you say you love me tooooooo......."




Seterusnya saya dan kesayangan saya!!!



Sudah 11.30 malam cek oiii...Nak balik Aloq Setaq pulak.





Tak payah pergi Langkawi or Pangkor Laut Resort dah...Or nak hebat lagi x payah pergi Sipadan dah...Kat sini pun ada chalet atas air. Bezanya tasik adalah sendiri korek. Kalau sesiapa pergi Perlis pura-pura la ronda dengan kereta atau motor atau nak lagi lama ronda dengan beskal kat Simpang Empat, Jalan Sungai Baru...Boleh la tgk tempat ni.

10 comments:

Diamilikku said...

sepatutnya aku juga pi sini..tapi apakan daya...anak2 aku kedemaman travelling balik dari terengganu

iEtaFAkyR@ said...

wah! glam n hebat gilerssss... tu la sone, aku pun patut pergi, tp apa kan daya open house umah aku pun habisnya lewat. keletihan nk drive pi sana nun... btw mcm eza kata if next year jemput lagi insyaAllah boleh cargas pi kan! :D

Lady of Leisure said...

huwaaaaa i org perlis pun tatau ada tempat cantik gini bestnyaaaaaa

yang jauh di sana said...

sakannya depa...mmg cantik tempat tuh...betoi kata hang eza...macam kat lengkawi saja...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone: tu la..che em kata dia panggil hang sekali. kalau x lagi meriah.


ieta: aku mmg suka pandai2 mendoakan supaya tuan rumah buat makan2 lagi. sebab aku suka makan x kira rmh sapa pun. harap2 depa buat lg noh.


lady: u x tau la sbb u selalu balik melaka. teheeee...


eta: cantik noh. tetiba aku lak berangan kalau laki aku buat mcm ni kat kg dia. tapi pada la hang...dia sebelas beradik. jenuh buat 11 biji chalet.

Sue a.k.a Mrs SM said...

serius cun gila no..... hebat sguh....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

mmg cun..tp org pya..kita tumpang merasa ja..:P

Naddiea said...

weh bestnya umah in law che emmmm!!depa buat sewa dak eza?

yang jauh di sana said...

eza nanti update cerita hang pi endon...boh gambaq besaq macam gambaq hang pi rumah che em...aku puas tengok pasai gambar besaq + clear.... :)

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

nad: depa x buat sewa la...tp hg try2 la pi kecek che em mana tau dia mau bg hang tidoq satu malam free.


eta: tu aku upload la cerita bandung setelah genap sebulan. aku ni la ni dok berjangkit dgn zuraihan dah, update blog sebulan sekali.

Post a Comment