Saturday, January 22, 2011

Saat Suka Duka Tawa Riang Adalah...

Mula-mula tak terasa sangat tapi bila dekat news feed di FB keluar comment di bawah terasa mcm "boleh tak kalau diaorang delay kan jadual sbb nak masuk nama and nak booking tiket Air Asia sekejap".



Sekali dua news feed keluar hati boleh dipujuk sendiri tapi lama-lama mana boleh tahan babe...lantas buka laptop dan belek2 saat gila-gila suka ria bulan Disember lepas walau duit habis beratus-ratus hanya untuk makan. Itu baru sehari, sedangkan kitaorang beronggeng hampir seminggu berturut-turut. Kenangan yang indah.




Percubaan pertama keluar setelah hubby masing2 memberikan green light. Suker tgk pic Fizah and Fareeza kehairanan sebab portion sayur sangat sikit lantas Fareeza angkat pinggan ke kitchen utk complain. Sahabat yang selamber rock betul...



Ok. Tukang masak cuma tambah tiga ketul brokoli. Tukang masak yang dem!!



Malam masih muda....perut penuh...mungkin perlu exercise. Geng yang sporting. Maka....









Yang bersuami dah diberi greenlight oleh suami masing2 and yang masih single suka hati aku la wei nak pi mana pun...




Tak lengkap kalau karaoke tak nyanyi lagu "anak punai anak merbah...terbang turun buat sarang..anak sungai pun berubah........." Jangan pandang rendah pada gadis moden tau. -_-




Dan juga lagu Goyang Inul (lagu wajib Cik Em)



Diri tak terasa seperti umur awal 30-an bila berada among Asmarians. Kenangan zaman sekolah yang sangat sukar dilupakan. Suka duka sentiasa ada value... Zaman nakal tak siap homework sampai kena panggil dengan Pengetua, zaman kena pakai boots sbb sekolah selalu banjir, zaman kena dgn prefect sbb pakai kutex, pakai kasut hitam pergi sekolah and mcm2 kenangan yang indah yang takkan dirasa oleh pelajar2 skema. Tapi mungkin sbb sekolah semua perempuan maka semua tak segan silu nak jadi otai.




FS, tahun depan tolong lah organize lagi vacation trip for Asmarians batch 96. Ai nak join jugak...ai tak kira. Sebab saat suka duka tawa riang paling sukar dilupakan adalah bersama Asmarians.

Sunday, January 2, 2011

2011 - A Year Ahead

Happy New Year 2011. Wish all of you all the best for the year ahead with new resolution, new spirit as well as new hope and wishes. As for me 2010 left two amazing things happened in my life - that was to be a Government Servant and another thing was dot dot dot... (tak tera mana lama2 nanti tahu juga) and of course the saddest thing in life was....


I let go my Ferio.



My last photo with this sentimental value car...





Sedih tak terkata, sambil balik rumah sambil sedih and I tweeted this on TWITTER. (abaikan twitter Hanis Zalikha di atas, lupa nak crop)





Few minutes later my sis replied which conveyed more sadness in me (:

And my 'cita-cita' for 2011:

1) To be a better wife

2) To be a rajin mummy

3) To manage family's expenditure and husband savings a/c wisely

4) To minimize the timing of lipat kain yang sudah dibasuh (paling lama is satu hari instead of satu minggu)

5) In work - To reduce tunggakan cukai pintu. (Gonna be killed if this is not working)

6) Nak bagi adik untuk Irsa :P (InsyaAllah)