Monday, February 21, 2011

Multiple Surprises!

Biasa la kan bila birthday mesti ada SURPRISE. I saja suka nak propa. Tahun lepas I tulis cerita pasal birthday vacation... ala yang celebrate kat Sabah tu. Kira two in one , vacation + birthday treat. Sungguh tidak aci. Harap vacation ja hadiah tak dak pun! -Merajuk-


Here...I would like to say million thanks to those who felicitated me with lovely birthday wishes through FB and text. Am so "speeches" bak kata Faizal Hot FM dalam Juara Lagu 25...Terharu and extra sensitive sebab mungkin usia dah meningkat pada 3 Februari 2011 lalu. HAPPY BIRTHDAY TO ME.


Back to cerita MULTIPLE SURPRISES saya, sebenarnya takdak apa2 sangat pun. Husband orang lain pun buat surprise kat wife dia bila tiba time birthday. Kan I kata I suka propa. Suka dragging from nothing to something. Even bukan surprise diamond and platinum, bukan surprise Merc C-Class dan bukan juga surprise Louis Vuitton limited edition tapi saya bersyukur atas apa yang ada.



Consider SURPRISE tak bila kita tengah merajuk dengan hubby almost for one week, just a day before my birthday balik from kerja masuk bilik tengok katil kemas semacam and ada pulak benda macam dalam pic bawah ni.


A bouquet of flowers together with a gift box and pandai2 pulak disusunnya Elmo, Mickey and Coco Bear kepunyaan Irsa kat gift tu. SURPRISE SURPRISE....




Boleh dikatakan SURPRISE juga since dah 5 tahun tak dapat jam tangan from him. Last jam tangan yang dia bagi is jam tangan hantaran kahwin dulu. Next time sila buat SURPRISE Tag Heuer or Chopard :)




This is the greatest SURPRISE among all. He forgot to pull out the florist bill behind the packaging. Hmmmm... -_-



Since I had to go to Kelantan atas hal kenduri maka tiada lah birthday dinner on the exact date. Rumah didatangi dengan nieces and adik yang nak konvoi sekali ke Kelantan and I pula out with my besties Che Em and Kirah lepak Koteow Iman on my birthday night.


SURPRISE paling tak suka - Balik kerja "terghalit" nak mandi tiba-tiba pukul 8.20 malam hubby ajak keluar makan. Niat nak pakai selekeh seluar pendek apek jual sayur dengan t-shirt tapi hubby suruh pakai cantik sikit sebab nanti kontra pulak dengan dia yang nak berkemeja long sleeves bagai. Dah tu suruh cepat-cepat pulak takut kedai tutup. Kedai mana la dia nak pi makan tu.






Kedai jual dim sum rupanya @ Szechuan Garden - a Chinese Restaurant in Holiday Villa Hotel Alor Setar. Patut la nak rushing sebab close at 10.30pm. Oh betapa rindunya nak makan dim sum and betapa tamaknya sampai order 12 baskets (dalam gambar baru 10, lagi dua otw), nampak mcm tak cukup rupanya2 tak habis pun.






Makan sampai tercekik sebab nak cepat since we were last three customers left.








Gambar ni wajib tayang coz it was snapped by my 2 years old daughter using BB.



I don't know whether it was my belated birthday dinner or Valentine's dinner. Dah kata celeb Valentine's haram. I won't deny that we do go for Valentine's dinner every year but for me it just makan2. Niat nak makan2 jerrrr... Coz we like to go for every promotion yang ada. Like sebelum ni konon nak pergi Kenny Roger's for CNY promotion end up memalukan diri pakai baju merah sedangkan promo dah habis!


Pengajaran: Balik kerja kena terus mandi jangan nak tunggu mcm selalu mandi lewat2. Sekarang dia wangi saya masham. SURPRISE betul la dia ni pun.


End of SURPRISE.... The next day after dinner, cuti Maulidur Rasul, hubby kerja saya bangun tidur lambat kemudian nampak a black paper bag filled with a pair of Levi's shirt hanged onto wardrobe. Sorry, I didn't buy u any gift for 14th February. Thank you darl for the SURPRISES u made.






P/S: Nantikan entry seterusnya pasal menerai baju baru... (Sekarang confirm kau memang propa)

Saturday, February 12, 2011

Giliran Saya Pula Berkata Terapi Minda

I just can't let my head turn away when it relates to the matters of beauty. Used to dan boleh dikatakan selalu juga dengar Puan Ieta dengan tagline dia "terapi minda". No doubt, memang betul-betul terapi minda. Tak teringat yang bulan ni memang duit keluar macam air. Intention adalah nak trim kening tapi mulut gatal bertanya "how much is the manicure treat?" RM38, quite a worth, then melarat pulak...if sekali pedicure? RM48. Berlaku kekeliruan di situ bila saya bertanyakan soalan mani sekali dengan pedi, orang itu jawab price asing2.


Patut la murah banyak, murah dari harga yang my friend pernah promote iaitu Rm60 yang tidak ketahuan di manakah terletaknya spa itu. You shouldn't blame on others when the fallacy occured, you were the one who didn't counter check. Kredibiliti seorang akauntan tercabar ketika ini.


Tak sanggup rasanya bekerja di spa mengadap kaki orang. Tapi itu lah yang dilakukan oleh pekerja SENSIS Bodyline, Jalan Pegawai.



Katanya kuku yang bersinar-sinar ini lasting for almost one month. Katanya... We'll see the result. Mungkin dalam gambar kurang bersinar hakikatnya kat luar macam pakai kutex. Now anybody nak ambil upah siang ikan untuk saya???


Dulu masa kerja di Jitra, I used to have spa treatment kat Coco D Spa (atas Secret Recipe dekat dengan Pasaraya Yawata). Murah juga. RM150 utk sauna, body scrub, body massage, body mask and mandi susu yang menggunakan Johnson's Milk Bath. Kat rumah sendiri pun pakai mandian Johnson's... Facial pun boleh tahan. Mungkin sebab murah maka sering ke situ tanpa fikir panjang. Facial dia pula RM80 untuk whitening facial yang menggunakan Loreal product. Saya facial di situ sebab diri sendiri pun pakai Loreal. Kalau pergi tempat lain mesti kena promote then beli product yang diorang jual!



And I did try this spa after I changed job....Amoaras Spa which located at Holiday Villa Hotel. Dekat dengan my office. Hari Khamis habis kerja pukul 3.30 boleh terus ke sini sambil pesan hubby untuk fetch Irsa at Taska. Talking about the price? Standard hotel lah. That all I can say.










I'm still searching more and more spa within Alor Setar area to rejuvenate myself. Hey peeps, any idea?

Wednesday, February 2, 2011

Happy Chinese New Year

I learned this song in UiTM during Mandarin Class but till now I only remember the 1st paragraph of the song:


Mei tiao da jie xiao xiang
Mei ge ren di zui li
Jian mian di yi jiu hua
Jiu shi gong xi gong xi
gong xi, gong xi, gong xi ni-a
gong xi, gong xi, gong xi ni


Without knowing the meaning but I enjoy singing this song and I hope I could maintain the Mandarin conversation though sometime it's just bahasa rojak with some of my Chinese friends. Seluruh Alor Setaq jammed and way to the mall are congested at this moment. Sebabnya musim CNY. Paling teruk nak balik rumah sendiri due to residential is nearby shopping mall. What the heck! Cakap pasal CNY, ingat kaler merah. Kawan I ada cakap kalau pegi Kenny Rogers Roaster hari Rabu and pakai baju merah dapat buy 1 free 1 utk quarter meal. It's Kenny Rogers Red Promotion!

So excited la kan Rabu last week celebrate monthly anniversary pergi Kenny Rogers kebetulan dah lama tak ke sana and teringat pulak kawan I cakap pasal Red Promotion tu. Hubby had been forced to wear red T-Shirt even dah sarung black T-shirt earlier. Dengan Irsa sekali dipakaikan baju merah. Only by reaching at Kenny's parking lot, I might think "entah2 promo dah habis buat malu saja". Terus google kat blackberry...SAH dah habis promo. Diaorang cuma buat satu hari that is on 12th Jan 2011. Nah ambik kau...Serve me right!







I wonder why muka Irsa tak segirang baju merah yang kami pakai. And look, my hubby was so "auuuwww" with pink color bb casing. Ish..


Bukan sebab promo buy 1 free 1 dah habis maka nak makan hubby punya meal...It's the poor service, makanan saya lambat tiba ke meja.

Wishing all Chinese people...HAPPY CHINESE NEW YEAR... Xinnian Kuaile!