Saturday, February 12, 2011

Giliran Saya Pula Berkata Terapi Minda

I just can't let my head turn away when it relates to the matters of beauty. Used to dan boleh dikatakan selalu juga dengar Puan Ieta dengan tagline dia "terapi minda". No doubt, memang betul-betul terapi minda. Tak teringat yang bulan ni memang duit keluar macam air. Intention adalah nak trim kening tapi mulut gatal bertanya "how much is the manicure treat?" RM38, quite a worth, then melarat pulak...if sekali pedicure? RM48. Berlaku kekeliruan di situ bila saya bertanyakan soalan mani sekali dengan pedi, orang itu jawab price asing2.


Patut la murah banyak, murah dari harga yang my friend pernah promote iaitu Rm60 yang tidak ketahuan di manakah terletaknya spa itu. You shouldn't blame on others when the fallacy occured, you were the one who didn't counter check. Kredibiliti seorang akauntan tercabar ketika ini.


Tak sanggup rasanya bekerja di spa mengadap kaki orang. Tapi itu lah yang dilakukan oleh pekerja SENSIS Bodyline, Jalan Pegawai.



Katanya kuku yang bersinar-sinar ini lasting for almost one month. Katanya... We'll see the result. Mungkin dalam gambar kurang bersinar hakikatnya kat luar macam pakai kutex. Now anybody nak ambil upah siang ikan untuk saya???


Dulu masa kerja di Jitra, I used to have spa treatment kat Coco D Spa (atas Secret Recipe dekat dengan Pasaraya Yawata). Murah juga. RM150 utk sauna, body scrub, body massage, body mask and mandi susu yang menggunakan Johnson's Milk Bath. Kat rumah sendiri pun pakai mandian Johnson's... Facial pun boleh tahan. Mungkin sebab murah maka sering ke situ tanpa fikir panjang. Facial dia pula RM80 untuk whitening facial yang menggunakan Loreal product. Saya facial di situ sebab diri sendiri pun pakai Loreal. Kalau pergi tempat lain mesti kena promote then beli product yang diorang jual!



And I did try this spa after I changed job....Amoaras Spa which located at Holiday Villa Hotel. Dekat dengan my office. Hari Khamis habis kerja pukul 3.30 boleh terus ke sini sambil pesan hubby untuk fetch Irsa at Taska. Talking about the price? Standard hotel lah. That all I can say.










I'm still searching more and more spa within Alor Setar area to rejuvenate myself. Hey peeps, any idea?

6 comments:

Lady of Leisure said...

i suka sangat pergi spa, memang terapi minda gitu kan.. hehe

iEtaFAkyR@ said...

woottt! wooottt!!! aku cuti spa berbulan aaa... tunggu sat lepas pantang nih. cargas balik!! rindu gilerrrrr nih. badan pun rasa lenguh2 ja. heh!!

Naddiea said...

wah best2 tempat pun nampak cosy.ehh harus cosy sbb kat hotel kan..bila la aku nk pi spa2 nih.hhuhuhuh..

p/s:eza,hang keja kat mana la ni?

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

lady: u bukan takat pergi spa jer terapi minda, masak2 kat rumah pun terapi minda juga for u. kan u suka masak!


ieta: la ni pun boleh apa pi spa...buat mani & pedi ja..badan hang tu lenguh sbb dok jalan2 shopping sakan kot.


nad: hang buleh aih nak pi spa. bokbuat kena ot ka extra class ka, tapi balik keja terus hang pi spa. wei, hang ni mmg ketinggalan bas sungguh. aku keja kat mbas ataupun nama penuh dia Majlis Bandaraya Alor Star.

Naddiea said...

eza,ya ya aku mmg selalu terlepas keretapi.congrats wehh...akhirnya dapat gak keja gomen.aku jugak yg berangan nk keje gomen tp x dpt sbb x mintak.heheh...

Nur Jalilah Jali said...

hi sis, nak tanye ok x spa dekat holiday villa tu? thinking of bring my MIL ke spa tapi no idea kat mana spa best di alor setar. am currently living in KL. any suggestions pls? Thanks!

Post a Comment