Wednesday, February 2, 2011

Happy Chinese New Year

I learned this song in UiTM during Mandarin Class but till now I only remember the 1st paragraph of the song:


Mei tiao da jie xiao xiang
Mei ge ren di zui li
Jian mian di yi jiu hua
Jiu shi gong xi gong xi
gong xi, gong xi, gong xi ni-a
gong xi, gong xi, gong xi ni


Without knowing the meaning but I enjoy singing this song and I hope I could maintain the Mandarin conversation though sometime it's just bahasa rojak with some of my Chinese friends. Seluruh Alor Setaq jammed and way to the mall are congested at this moment. Sebabnya musim CNY. Paling teruk nak balik rumah sendiri due to residential is nearby shopping mall. What the heck! Cakap pasal CNY, ingat kaler merah. Kawan I ada cakap kalau pegi Kenny Rogers Roaster hari Rabu and pakai baju merah dapat buy 1 free 1 utk quarter meal. It's Kenny Rogers Red Promotion!

So excited la kan Rabu last week celebrate monthly anniversary pergi Kenny Rogers kebetulan dah lama tak ke sana and teringat pulak kawan I cakap pasal Red Promotion tu. Hubby had been forced to wear red T-Shirt even dah sarung black T-shirt earlier. Dengan Irsa sekali dipakaikan baju merah. Only by reaching at Kenny's parking lot, I might think "entah2 promo dah habis buat malu saja". Terus google kat blackberry...SAH dah habis promo. Diaorang cuma buat satu hari that is on 12th Jan 2011. Nah ambik kau...Serve me right!







I wonder why muka Irsa tak segirang baju merah yang kami pakai. And look, my hubby was so "auuuwww" with pink color bb casing. Ish..


Bukan sebab promo buy 1 free 1 dah habis maka nak makan hubby punya meal...It's the poor service, makanan saya lambat tiba ke meja.

Wishing all Chinese people...HAPPY CHINESE NEW YEAR... Xinnian Kuaile!


2 comments:

SM79 said...

wee sambut CNY gak ka.. merah2 semua... huhuhu
anak dh ngantuk beb... mak ayah dok mkn g..... :)

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

thn ni sambut CNY. sebab teruja CNY same date dgn bday..hehehe...

Post a Comment