Monday, February 21, 2011

Multiple Surprises!

Biasa la kan bila birthday mesti ada SURPRISE. I saja suka nak propa. Tahun lepas I tulis cerita pasal birthday vacation... ala yang celebrate kat Sabah tu. Kira two in one , vacation + birthday treat. Sungguh tidak aci. Harap vacation ja hadiah tak dak pun! -Merajuk-


Here...I would like to say million thanks to those who felicitated me with lovely birthday wishes through FB and text. Am so "speeches" bak kata Faizal Hot FM dalam Juara Lagu 25...Terharu and extra sensitive sebab mungkin usia dah meningkat pada 3 Februari 2011 lalu. HAPPY BIRTHDAY TO ME.


Back to cerita MULTIPLE SURPRISES saya, sebenarnya takdak apa2 sangat pun. Husband orang lain pun buat surprise kat wife dia bila tiba time birthday. Kan I kata I suka propa. Suka dragging from nothing to something. Even bukan surprise diamond and platinum, bukan surprise Merc C-Class dan bukan juga surprise Louis Vuitton limited edition tapi saya bersyukur atas apa yang ada.



Consider SURPRISE tak bila kita tengah merajuk dengan hubby almost for one week, just a day before my birthday balik from kerja masuk bilik tengok katil kemas semacam and ada pulak benda macam dalam pic bawah ni.


A bouquet of flowers together with a gift box and pandai2 pulak disusunnya Elmo, Mickey and Coco Bear kepunyaan Irsa kat gift tu. SURPRISE SURPRISE....




Boleh dikatakan SURPRISE juga since dah 5 tahun tak dapat jam tangan from him. Last jam tangan yang dia bagi is jam tangan hantaran kahwin dulu. Next time sila buat SURPRISE Tag Heuer or Chopard :)




This is the greatest SURPRISE among all. He forgot to pull out the florist bill behind the packaging. Hmmmm... -_-



Since I had to go to Kelantan atas hal kenduri maka tiada lah birthday dinner on the exact date. Rumah didatangi dengan nieces and adik yang nak konvoi sekali ke Kelantan and I pula out with my besties Che Em and Kirah lepak Koteow Iman on my birthday night.


SURPRISE paling tak suka - Balik kerja "terghalit" nak mandi tiba-tiba pukul 8.20 malam hubby ajak keluar makan. Niat nak pakai selekeh seluar pendek apek jual sayur dengan t-shirt tapi hubby suruh pakai cantik sikit sebab nanti kontra pulak dengan dia yang nak berkemeja long sleeves bagai. Dah tu suruh cepat-cepat pulak takut kedai tutup. Kedai mana la dia nak pi makan tu.






Kedai jual dim sum rupanya @ Szechuan Garden - a Chinese Restaurant in Holiday Villa Hotel Alor Setar. Patut la nak rushing sebab close at 10.30pm. Oh betapa rindunya nak makan dim sum and betapa tamaknya sampai order 12 baskets (dalam gambar baru 10, lagi dua otw), nampak mcm tak cukup rupanya2 tak habis pun.






Makan sampai tercekik sebab nak cepat since we were last three customers left.








Gambar ni wajib tayang coz it was snapped by my 2 years old daughter using BB.



I don't know whether it was my belated birthday dinner or Valentine's dinner. Dah kata celeb Valentine's haram. I won't deny that we do go for Valentine's dinner every year but for me it just makan2. Niat nak makan2 jerrrr... Coz we like to go for every promotion yang ada. Like sebelum ni konon nak pergi Kenny Roger's for CNY promotion end up memalukan diri pakai baju merah sedangkan promo dah habis!


Pengajaran: Balik kerja kena terus mandi jangan nak tunggu mcm selalu mandi lewat2. Sekarang dia wangi saya masham. SURPRISE betul la dia ni pun.


End of SURPRISE.... The next day after dinner, cuti Maulidur Rasul, hubby kerja saya bangun tidur lambat kemudian nampak a black paper bag filled with a pair of Levi's shirt hanged onto wardrobe. Sorry, I didn't buy u any gift for 14th February. Thank you darl for the SURPRISES u made.






P/S: Nantikan entry seterusnya pasal menerai baju baru... (Sekarang confirm kau memang propa)

9 comments:

SM79 said...

aku tabik spring la kt Man..... best wee..... even besa2 ja.. tp aku suka propa mcm tu.... :)

Diamilikku said...

memang lelaki yang berusia nih matang n tahu what woman want....hebattttt lah....happy birthday eza....

iEtaFAkyR@ said...

wah wah wah! i likeeeee.... happy besday ejah. n happy ever after with the loves one jugak yerr... *ngeee*

Naddiea said...

wahh man mmg lomatik laaahh..hhaaha...lawak hang eza..masham2 pun man sayangggg wohh...opss lupa..Happy birthday Eza!!!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sue: tq on behalf of Man. tapi pun standard aaarrr birthday, berani dia x buat surprise kat aku.


sone: suka dengar hang guna word lelaki berusia instead of lelaki tua...:P
wei tak hebat mana pun la...dia nmpk hebat sbb aku pandai olah jalan cerita kot..hihihi.


ieta: hang mmg suka like2 perkara2 sebegini kan. sebab En. Edy selalu buat surprise kat hang. wish all of us happy ever after.


nad: romantik ka? hahaha lawak la... aku x mau la romantik melampau, mcm geli tengkuk pun ada kalau over romantik.anyway tq for the wish.

fham5579 said...

happy belated birthday eza....best...best....hg x propa pun bg aku sbb man mmg best la...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

tq anim. hat ni ja pun dia mampu buat.

n o h a F i z a said...

apa yang icha dok bawak dalam beg barney dia tu???

yang jauh di sana said...

yang penting ingatan tulus ikhlas....senyum lebar saja....tak dak lah propa...itu appreciation....tak sonok ka dapat layanan camtu...kalau bley nak hari2 macam tu....weh eza...hepi belated besday...rasanya dah lama banget tak nama hang rewang2 kat fb ngan blog....aku suka rewang blog hang...puas tengok gambar pasai besar2 semua....aku suka.... :)

Post a Comment