Saturday, May 21, 2011

COACH Preview Sales @ 1st Avenue Mall

Setelah bertahun-tahun menjadi loyal cardholder for UOB baru kini ku realize keistimewaannya selain dari annual fee waiver sekiranya swipe minima 6 kali setahun. Selalu dapat promotion tapi ignore, hanya kali ni hati tergugat sebab promo tentang COACH, satu jenama handbag yang I tak mampu nak buat collection sebanyak GUESS.
Haha, kedengaran sedikit berlagak tak? Sebab GUESS lebih murah berbanding COACH sebab tu senang nak beli. Harga normal untuk GUESS adalah lebihkurang harga after less untuk COACH, or even cheaper. So...renung-renungkan dan fikir-fikirkan!



I was one of hundreds/millions UOB credit card holder whom selected for this event - COACH Preview Sales. DISCOUNT UP TO 50%. Ayat 'up to 50%' tu tau sangat barang yang diskaun 50% mesti yang tak berapa nak best tapi hanya kerana COACH maka ku pulun jua. Malangnya event held was on my working day, siapa nak teman? Mujur hari Khamis I balik 3.30pm, so excited and called UOB for the RSVP. Terus cargas ke Penang after work dengan 'memaksa' my colleague temankan I.


Yang excited sangat nak pergi COACH sebab nak tukar purse baru, purse lama I sangat buruk disebabkan Icha peeled-off kulit dalam dia. Malu tau bila que nak bayar kat cashier orang belakang nampak koyak2 kat dalam. Sejak itu juga dah tak percaya dengan GUESS. Sekarang cuma ada dua agenda. Yang pertama - Nak tukar purse and yang kedua - nak cari sling bag sebab senang nak melancong. Cewah.







Jadi lah pemegang UOB Lady's Card untuk mendapat privilege sebegini. Paling best boleh buat zero interest utk 6-18 bulan instalment untuk COACH sales ni. Instalment? Not anymore... Selalu terbabas nak commit payment.



Malangnya agenda nak beli purse dibatalkan sebab dah sold out tengah hari. Yang ada new arrival yang harga sumpah tak mampu nak beli sementelah bulan ni baru spent melampau2 di Singapore. Beg yang tinggal pun tak berapa nak best sgt design. Gaji tak dapat lagi bang oiii....



Dari formal converse in English kemudian bertukar loghat utara pekat selepas perkenalan singkat dengan sales assistant yang sedaerah rupanya kiter. Kesian dia asyik kena bergaya untuk customer sebab rambang mata tak tau nak pilih yang mana.



Handbag ni 50% diskaun.Harga after less dalam RM800++. Like I said, kalau yang diskaun banyak mesti tak berapa nak cocok di hati.




Berehat sebentar melepaskan lelah memilih barang-barang best. Tengok la my friend tak lepas pegang beg tu. Really worth it. Harga asal RM950 and ada less 30% diskaun. Boleh buat sling, boleh pegang saja and boleh sangkut kat bahu jadi handbag. Nak mcm mana lagi?




F&B served. Sambil shopping sambil makan. Masa ni orang jamu apa pun kenyang. Tengok bag lagi baik.




These are normal price item




Sling bag oh sling bag




My friend usung sekali pengasuh anak dia supaya melancarkan aktiviti shopping




Sebab dah bergaya sakan pose dgn mamat sales assistant tu finally I chose this COACH Poppy sling bag. 30% diskaun youuuuu....



And this shantung chainlink mini skinny is 50% diskaun. Tinggal RM125 only. Boleh guna bawak gi breakfast. Actually kalau tambah lagi RM50 boleh dapat satu wristlet yang juga diskaun 30% & 50%. Awat yang cerdik sangat tak ambik wristlet?


6 comments:

qellissa said...

wah Coach..bestnya..tp syg daku tiada kad OUB bank..kene apply lelaju lah pasni..hikhikhik..tp betul gak, nape u x beli wristlet je? kan lg besau....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

Tu la pasal cik qellissa...I pun awat la bongok sangat..masa tu otak tak mampu berfikir dgn waras, semua yang ada diskaun semua nak ambik. Cepat pi apply card UOB!

Anonymous said...

seriyes...awat tk beli wrsilet ja babe..lagi praktikal tau okeh..aku la ni tk main dh purse2 ni susah nk pegang...wrislet adalah sgt praktikal..hp pun leh sumbat skali tau..hahahaha..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

aku tak mau beli wristlet sbb nak beli purse terus..aku tggu hang hadiah kat aku..kirah pls write ur name next time when comment ok..sumtime aku confuse tp aku tau ayat hang patern lagu mana

Anonymous said...

Starting on 18 may 2012 nak mai ni, kami pya EOSS (end of season sale)ada lagi,, this time consider as a Crazy Sales before we hand the shop to Coach Int.
Mai ramai2, ajak la satu pejabat mai skali. Mamat ni dok ada situ g hehehee..... c yull

jelly gamat gold g said...

asik asik shoping bareng keluarga tuh
mantap
terimakasih ya atas postingan nya

Post a Comment