Showing posts with label Rutin harianku... Show all posts
Showing posts with label Rutin harianku... Show all posts

Thursday, May 14, 2009

Get the things done before the dawn

As usual, wanita bekerjaya yg ada baby kecik mesti x terurus jadualnya (ke aku sorang je yg x terurus?).It's about 2.00am in the morning when my little one fell asleep after 2 and half hrs trying to pampered her, fed her with both breast & bottle feeding, singing her lullaby, etc. Mcm2 benda buat nak bg dia tido. Kejap dia nangis, kejap dia seronok..Oh thanks God she finally slept and I could do my job peacefully. The daddy was snoring as usual and I put Irsa beside him (harap2 la dia x tertindih si kecik Irsa).

Suddenly, teringat nak cuci sterlizer after 3 mths plus tak buat maintenance langsung. Masa mula2 guna bukan main hygiene lagi aku ni..Sbb manual dia hilang and baru terjumpa masa tgh kutip and nak filing all the utilities bill. Then teringat pulak nak cuci comforter Irsa yg dah 2 mggu x cuci. Sblm tu dah basuh satu trip baju2 irsa. Kesian mesin basuh ni..Kalau la dia blh ckp, mesti penat dok pusing baju2 kitaorg. Mggu sblm tu gi jenjalan KL/Genting, mggu berikutnya balik kg. So, only this week I manage to wash it. Pity Irsa, patut la dia asyik berkahak ja...After done cleaning the sterilizer, ternampak pulak a bundle of clothes yg hubby baru angkat ptg td. Huh..what time I'm gonna to sleep? Luckily hubby had washed and sterilized all the feeding bottles that use in nursery during the day. Tinggal nak packing her stuff yg nak kena bwk ke nursery tomorow. X byk sgt pun, juz a pc of towel, 2 pairs of cloth, 6 pcs diaper and a pc of face towel.

Checklist:
1. Iron uniform hubby - done
2. Cuci sterilizer - done
3. Cuci baju Irsa - done
4. Cuci comforter Irsa - almost done (tggl mesin nak stop je)
5. Lipat kain - tried to finish by tonite
6. Packing brg2 Irsa dlm bag - Maybe tomorrow sblm gi keje

Irsa sleeping tightly till fell down from her pillow


The preparation for maintainence process


Maintainence in progress


It's done!!



The unifrom is ready to be worn



Timbunan gunung ganang, separuh dah siap lipat, the other half left for my hubby utk gantung dlm almari




After siap semua keja, aku gi jenguk2 mesin basuh...And...


17 minutes to go? pukul brp nak tido ni. now dah 3.40 a.m.