Friday, March 16, 2012

Giordano T-shirt

10 months or almost 1 year my blog had been abandoned. And now it's like some sort of 'bagai sirih pulang ke gagang'. Hahahaha. Okay this time I really mean it. My blog gonna be alive from now on.

Let's refresh it with the story of Giordano t-shirt which I think I had made craziest and stupidest desicion for buying this t-shirt(s). Huhuhu. But I'm happy for having it (",).

This Giordano t-shirt comes in variety of colors. But I chose white color and it comes for men and women. Ok, one for me and one for him.




posted from Bloggeroid

Saturday, May 21, 2011

COACH Preview Sales @ 1st Avenue Mall

Setelah bertahun-tahun menjadi loyal cardholder for UOB baru kini ku realize keistimewaannya selain dari annual fee waiver sekiranya swipe minima 6 kali setahun. Selalu dapat promotion tapi ignore, hanya kali ni hati tergugat sebab promo tentang COACH, satu jenama handbag yang I tak mampu nak buat collection sebanyak GUESS.
Haha, kedengaran sedikit berlagak tak? Sebab GUESS lebih murah berbanding COACH sebab tu senang nak beli. Harga normal untuk GUESS adalah lebihkurang harga after less untuk COACH, or even cheaper. So...renung-renungkan dan fikir-fikirkan!



I was one of hundreds/millions UOB credit card holder whom selected for this event - COACH Preview Sales. DISCOUNT UP TO 50%. Ayat 'up to 50%' tu tau sangat barang yang diskaun 50% mesti yang tak berapa nak best tapi hanya kerana COACH maka ku pulun jua. Malangnya event held was on my working day, siapa nak teman? Mujur hari Khamis I balik 3.30pm, so excited and called UOB for the RSVP. Terus cargas ke Penang after work dengan 'memaksa' my colleague temankan I.


Yang excited sangat nak pergi COACH sebab nak tukar purse baru, purse lama I sangat buruk disebabkan Icha peeled-off kulit dalam dia. Malu tau bila que nak bayar kat cashier orang belakang nampak koyak2 kat dalam. Sejak itu juga dah tak percaya dengan GUESS. Sekarang cuma ada dua agenda. Yang pertama - Nak tukar purse and yang kedua - nak cari sling bag sebab senang nak melancong. Cewah.







Jadi lah pemegang UOB Lady's Card untuk mendapat privilege sebegini. Paling best boleh buat zero interest utk 6-18 bulan instalment untuk COACH sales ni. Instalment? Not anymore... Selalu terbabas nak commit payment.



Malangnya agenda nak beli purse dibatalkan sebab dah sold out tengah hari. Yang ada new arrival yang harga sumpah tak mampu nak beli sementelah bulan ni baru spent melampau2 di Singapore. Beg yang tinggal pun tak berapa nak best sgt design. Gaji tak dapat lagi bang oiii....



Dari formal converse in English kemudian bertukar loghat utara pekat selepas perkenalan singkat dengan sales assistant yang sedaerah rupanya kiter. Kesian dia asyik kena bergaya untuk customer sebab rambang mata tak tau nak pilih yang mana.



Handbag ni 50% diskaun.Harga after less dalam RM800++. Like I said, kalau yang diskaun banyak mesti tak berapa nak cocok di hati.




Berehat sebentar melepaskan lelah memilih barang-barang best. Tengok la my friend tak lepas pegang beg tu. Really worth it. Harga asal RM950 and ada less 30% diskaun. Boleh buat sling, boleh pegang saja and boleh sangkut kat bahu jadi handbag. Nak mcm mana lagi?




F&B served. Sambil shopping sambil makan. Masa ni orang jamu apa pun kenyang. Tengok bag lagi baik.




These are normal price item




Sling bag oh sling bag




My friend usung sekali pengasuh anak dia supaya melancarkan aktiviti shopping




Sebab dah bergaya sakan pose dgn mamat sales assistant tu finally I chose this COACH Poppy sling bag. 30% diskaun youuuuu....



And this shantung chainlink mini skinny is 50% diskaun. Tinggal RM125 only. Boleh guna bawak gi breakfast. Actually kalau tambah lagi RM50 boleh dapat satu wristlet yang juga diskaun 30% & 50%. Awat yang cerdik sangat tak ambik wristlet?


Wednesday, May 18, 2011

Shortbreak at Singapore

Sudah lama menyepi kini kembali! Sebab ciwi juga saya menulis kembali. My days were totally hectic for the past few months. This was what I dreamt of. Bercuti di Universal Studio Singapore. Sebab tak mampu nak pergi negara jauh merentasi Lautan Pacific, maka neighbouring country just nice for me. Kalau bukan sebab tiket dah tempah setahun awal mungkin tak jejak kaki ke Kota Singa. Sebab....saya sangat SIBUK. Tak tergambar macam mana sibuk. Betul kata my friend Sone, baru tau kerja gomen sebenarnya bukan boleh goyang kaki.


Our journey began as early as 6.00am. Bukan naik flight pukul 6.00am tapi bangun tidur 6.00am, preparing ourselves and made our way to Alor Setar Airport, then stopped by at LCCT KL for approximately 2 hours and finally flew to Singapore and arrived at Changi Airport at 2.00pm. Eh, asal cakap Inggeris?

Kesian kena paksa bangun awal pagi.


Irsa's first personal seat in aircraft. Dulu consider infant now child. Mujur tak susah nak pujuk dia pakai belt.


Arriving Singapore. Suka sebab diberi seat dekat wings so I can observed the movement of the wings upon landing. Saya suka belajar pasal aircraft. Peminat Aircrash Investigation No. 1.




Percaya tak percaya kitaorang gamble dari A sampai Z. Dari mula2 sampai Airport Changi sampai pulang ke Malaysia. Tak susah and it's so convenient. No map in our hands. Semuanya guna MRT, tengok signboard aje... and Singapore is stroller friendly. Tak payah buka tutup stroller, hanya lipat bila dah sampai hotel.


Agenda hari pertama - hanya jenjalan menikmati kesibukan Kota Singa. Hanya sempat shopping sikit2. Dorothy Perkins shirts and Versace perfume for me. Perfume is keperluan sebab dah habis. Irsa pulak beli kasut ja. Memang tak berniat nak shopping pun.



Shopped a little in Orchard Road.


Street market in Bugis


Sedondon




Hari kedua waktu siang di'spent'kan sepenuhnya di Universal Studio Singapore. Tapi kali ni bukan hanya family kitaorang. Sebab Che Em and family dah sampai untuk join together gether. Mujur diaorang mai dengan kereta, and kami pun tumpang la sekaki. Jangan marah dengan gambar-gambar yang teramat banyak diupload di sini. Rambang mata nak pilih.




Airiel the daredevil. Budak ni selamber duduk sorang2 dalam cawan pusing2 apa ntah nama benda ni. Irsa dgn my hubby pulak mcm nak pengsan sedangkan benda ni move on the ground ja.




Kau upah banyak mana pun tobat tak berani naik benda ni.


Experiencing the movie special effect and its sound system in Light Camera Action.



The water world show.


Rides yang ala-ala mcm ni mampu la I naik. This is the Flamingos Wings.


Teringat zaman-zaman berteater masa UiTM dulu. How I miss the lovely moment.



Masa ni globe tengah repair. Tapi disediakan juga globe bergambar kat dinding construction site utk tourist berposing






Madagascar. Kena beli gambar yang diorang ambil dalam SGD20 kot. Malam beli gambar kat Night Safari pun harga SGD20 sekeping. Untuk kenangan...tak kisah sangat.


Orang tinggi

Finding ways to hotel nak balik mandi siap2 ke Night Safari pulak


She will alwez be my BFF and travel buddy yang happening.

Ralat juga sebab banyak benda tak sempat nak naik. Hajat di hati nak naik rollercoster MUMMY yang tidak la rasa mcm naik outdoor rollercoster yang mcm nak tercabut pinggang and jantung, tapi sebab technical fault malas nak tunggu. Ish orang excited nak naik rollercoster dia buat rosak pulak. Canopy Fyers pun tak naik, and 4-5 benda juga tak sempat naik. Macam kena mai lagi ja ni.. What say you hubby?


Malam pulak Che Em ajak tengok Night Safari. Memang tak de planning dari mula tapi since diaorang ajak so ikut saja la. Jauh juga nak sampai Night Safari dari USS, rasa mcm nak balik Malaysia dah. Perut lapar masa datang sini. Habis show dalam pukul 11.00pm lebih and we all cargas cari kedai makan. Muka tiap2 orang mcm tak tidur 5 hari. Hajat di hati nak makan nasi arab dekat Victory Road tapi tutup pulak. Frust. Mujur sempat makan malam sebelum tu.


Ini bukan tipu2. Ini betul2 punya binatang. Kitaorang naik tramp merentasi hutan belantara melihat haiwan2 yang pernah tengok and yang tak pernah tengok. Risau juga buat ada harimau menerkam...teheee...



The show...Banyak lagi pic tapi x larat nak upload


Gaya apa la dia ni nak try buat?



After the show








Monday, February 21, 2011

Multiple Surprises!

Biasa la kan bila birthday mesti ada SURPRISE. I saja suka nak propa. Tahun lepas I tulis cerita pasal birthday vacation... ala yang celebrate kat Sabah tu. Kira two in one , vacation + birthday treat. Sungguh tidak aci. Harap vacation ja hadiah tak dak pun! -Merajuk-


Here...I would like to say million thanks to those who felicitated me with lovely birthday wishes through FB and text. Am so "speeches" bak kata Faizal Hot FM dalam Juara Lagu 25...Terharu and extra sensitive sebab mungkin usia dah meningkat pada 3 Februari 2011 lalu. HAPPY BIRTHDAY TO ME.


Back to cerita MULTIPLE SURPRISES saya, sebenarnya takdak apa2 sangat pun. Husband orang lain pun buat surprise kat wife dia bila tiba time birthday. Kan I kata I suka propa. Suka dragging from nothing to something. Even bukan surprise diamond and platinum, bukan surprise Merc C-Class dan bukan juga surprise Louis Vuitton limited edition tapi saya bersyukur atas apa yang ada.



Consider SURPRISE tak bila kita tengah merajuk dengan hubby almost for one week, just a day before my birthday balik from kerja masuk bilik tengok katil kemas semacam and ada pulak benda macam dalam pic bawah ni.


A bouquet of flowers together with a gift box and pandai2 pulak disusunnya Elmo, Mickey and Coco Bear kepunyaan Irsa kat gift tu. SURPRISE SURPRISE....




Boleh dikatakan SURPRISE juga since dah 5 tahun tak dapat jam tangan from him. Last jam tangan yang dia bagi is jam tangan hantaran kahwin dulu. Next time sila buat SURPRISE Tag Heuer or Chopard :)




This is the greatest SURPRISE among all. He forgot to pull out the florist bill behind the packaging. Hmmmm... -_-



Since I had to go to Kelantan atas hal kenduri maka tiada lah birthday dinner on the exact date. Rumah didatangi dengan nieces and adik yang nak konvoi sekali ke Kelantan and I pula out with my besties Che Em and Kirah lepak Koteow Iman on my birthday night.


SURPRISE paling tak suka - Balik kerja "terghalit" nak mandi tiba-tiba pukul 8.20 malam hubby ajak keluar makan. Niat nak pakai selekeh seluar pendek apek jual sayur dengan t-shirt tapi hubby suruh pakai cantik sikit sebab nanti kontra pulak dengan dia yang nak berkemeja long sleeves bagai. Dah tu suruh cepat-cepat pulak takut kedai tutup. Kedai mana la dia nak pi makan tu.






Kedai jual dim sum rupanya @ Szechuan Garden - a Chinese Restaurant in Holiday Villa Hotel Alor Setar. Patut la nak rushing sebab close at 10.30pm. Oh betapa rindunya nak makan dim sum and betapa tamaknya sampai order 12 baskets (dalam gambar baru 10, lagi dua otw), nampak mcm tak cukup rupanya2 tak habis pun.






Makan sampai tercekik sebab nak cepat since we were last three customers left.








Gambar ni wajib tayang coz it was snapped by my 2 years old daughter using BB.



I don't know whether it was my belated birthday dinner or Valentine's dinner. Dah kata celeb Valentine's haram. I won't deny that we do go for Valentine's dinner every year but for me it just makan2. Niat nak makan2 jerrrr... Coz we like to go for every promotion yang ada. Like sebelum ni konon nak pergi Kenny Roger's for CNY promotion end up memalukan diri pakai baju merah sedangkan promo dah habis!


Pengajaran: Balik kerja kena terus mandi jangan nak tunggu mcm selalu mandi lewat2. Sekarang dia wangi saya masham. SURPRISE betul la dia ni pun.


End of SURPRISE.... The next day after dinner, cuti Maulidur Rasul, hubby kerja saya bangun tidur lambat kemudian nampak a black paper bag filled with a pair of Levi's shirt hanged onto wardrobe. Sorry, I didn't buy u any gift for 14th February. Thank you darl for the SURPRISES u made.






P/S: Nantikan entry seterusnya pasal menerai baju baru... (Sekarang confirm kau memang propa)